Octogenara care a alergat duminică maratonul de la New York a murit a doua zi

O femeie care a devenit duminică cea mai vârstnică persoană înscrisă la celebrul maraton de la New York a murit luni, a doua zi după cursă.

RomaniaTV.net
06 nov. 2013, 08:06
Octogenara care a alergat duminică maratonul de la New York a murit a doua zi

Joy Johnson din San Jose (California) a parcurs cei 42,195 km ai maratonului, trecând prin cele cinci diviziuni administrative ale New Yorkului, în aproape opt ore, transmite AFP. Când a ajuns la kilometrul 32, s-a împiedicat, s-a lovit la cap, dar a continuat cursa. Când a trecut linia de sosire a mers la un cort de asistenţă medicală, însă a refuzat să meargă la spital, în pofida insistenţelor personalului de îngrijire, informează AFP citată de Agerpres.

„Nu alerga pentru competiţie, ci pentru că îi plăcea”, a declarat telefonic fiica ei cea mică, Diana Boydston. Joy a venit la New York cu fiica ei, Faith. După cursă făcea de obicei o baie caldă şi se culca, iar a doua zi mergea în Rockefeller Plaza din Manhattan, de unde se difuzează „Today show” pe NBC. Când s-a întors la hotel luni, după „Today show”, s-a întins să se odihnească şi nu s-a mai trezit.

Joy Johnson, care ar fi împlinit 87 de ani de Crăciun, a fost profesor de educaţie fizică şi a antrenat mulţi ani echipe sportive, dar a început să alerge doar când a ieşit la pensie. Duminică a fost a 25-a oară consecutiv când a terminat maratonul de la New York, obţinând cel mai bun timp în 1991 (sub patru ore). A câştigat cursa de şase ori la categoria ei de vârstă. În pofida vârstei înaintate, ea a continuat să se antreneze în fiecare dimineaţă.

Citeşte şi Emil Boc, maratonist la o competiţie dedicată sportivilor cu dizabilităţi intelectuale VIDEO

Din cei circa 50.000 de participanţi care au luat startul duminică la maratonul de la New York, 31 au avut peste 80 de ani, au anunţat organizatorii cursei. Cel mai bătrân bărbat participant la cursă a avut 89 de ani.