Oficialităţile care pregăteau o partidă de PESCUIT pentru PUTIN s-au PRĂBUŞIT cu elicopterul. 14 MORŢI

Scafandrii au descoperit douăsprezece cadavre după prăbuşirea unui elicopter cu înalţi responsabili regionali, într-un lac din nord-vestul Rusiei. Tragedia s-a petrecut în data de 31 mai 2014.

RomaniaTV.net
02 iun. 2014, 08:35
Oficialităţile care pregăteau o partidă de PESCUIT pentru PUTIN s-au PRĂBUŞIT cu elicopterul. 14 MORŢI

Unele mass-media ruse au relatat că oficialii regionali, implicaţi în acest accident aerian, erau angrenaţi în pregătirea vizitei preşedintelui rus Vladimir Putin în zonă, inclusiv a unei partide de pescuit pentru şeful statului rus, după cum a relatat agenţia de presă din Murmansk, Flash Nord, preluată de mai multe canale media ruse şi internaţionale.

Elicopterul, un Mi-8, la bordul căruia se aflau 18 persoane, între care cinci membri ai echipajului, s-a prăbuşit în lacul Munozero, în regiunea Murmansk.

12 trupuri neînsufleţite au fost recuperate şi căutările vor continua luni, potrivit autorităţilor regionale, citate de agenţia rusă de presă ITAR-TASS, citată de Agerpres.

A fost stabilită deja identitatea a nouă victime ale accidentului aviatic, printre care se numără şi Serghei Skomorohov, viceguvernatorul regiunii Murmansk. Conform Ria Novosti, identitatea a zece victime a fost stabilită.

Printre ceilalţi ocupanţi ai elicopterului se aflau cunoscuţi oameni de afaceri, cum ar fi Aleksei Grigoriev, directorul general al întreprinderii Apatit, specializată în fosfat – una din cele mai mari facilităţi din lume pentru producerea de materii prime pe bază de concentrat de apatit, cu o concentraţie de P2O5 mai mare de 35,7% – şi adjunctul său, Konstantin Nikitin.

Doar două persoane au supravieţuit accidentului şi au fost spitalizate, a declarat Comisia de anchetă de pe lângă Parchetul General de la Moscova, potrivit Agerpres.

Cei doi supravieţuitori au fost găsiţi plutind în lac, ataşaţi de scaunele lor, de către pescari, a explicat AFP Denis Puşin, purtător de cuvânt al administraţiei regionale Murmansk.

Anchetatorii estimează că accidentul ar fi avut drept cauză o defecţiune a aparatului de zbor sau vremea rea.