Joe Biden lansează campania de vaccinare „din uşă în uşă”. Încercări disperate ale administraţiei SUA de a imuniza cât mai mulţi americani

Administrația Biden lansează o campanie din „ușă în ușă” de vaccinare a americanilor, după ce nu şi-a atins obiectivul fixat pentru data de 4 iulie, de a avea 70% din populația adultă a SUA cu cel puțin o doză de vaccin anti-coronavirus.

07 iul. 2021, 18:05
Joe Biden lansează campania de vaccinare „din uşă în uşă”. Încercări disperate ale administraţiei SUA de a imuniza cât mai mulţi americani

Pe fondul îngrijorărilor continue ale administrației Biden cu privire la creșterea numărului de contagieri cu varianta Delta a coronavirusului, Joe Biden și-a prezentat planul de a creşte numărul populației vaccinate a SUA. „Acum trebuie să mergem din comunitate în comunitate, din cartier în cartier și, adesea, din ușă în ușă, bătând la propriu la uși pentru a ajuta cu protejarea față de virus a persoanelor rămase”, a declarat Biden, citat de Fox News.

„Lupta noastră împotriva acestui virus nu s-a încheiat. Chiar acum, în timp ce vă vorbesc, milioane de americani încă sunt nevaccinați și neprotejați. Și din cauza asta, comunitățile lor sunt în pericol și prietenii lor sunt în pericol. Persoanele dragi le sunt în pericol”, a mai spus el. De asemenea, preşedintele SUA a adăugat că, pe măsură ce centrele de vaccinare în masă se închid, dorește ca vaccinurile să fie administrate și în locuri precum farmaciile locale, biserici, la festivaluri și locul de muncă. El îşi doreşte că vrea ca vaccinarea să devină un lucru la fel de banal ca „intrarea în magazin să îți iei pastă de dinți sau altceva”. „Vom pune mai mult accentul pe vaccinarea în comunitate, aproape de casă, în mod convenabil într-o locație cu care sunteți deja familiari”, a mai spus Biden.

Citeşte şi Cadourile lui Joe Biden pentru Vladimir Putin. Cu ce l-a surprins preşedintele SUA pe şeful de la Kremlin

Iniţiativa a atras repde critici, inclusiv din partea politicienilor opoziţiei. „Ce ziceți să nu bateți la ușa mea? Nu sunteți părinții mei. Sunteți guvernul. Puneți la dispoziție vaccinul și lăsați oamenii să aleagă liber. De ce acest concept este atât de greu pentru stânga?„, a scris pe rețelele de socializare parlamentarul republican de Texas, Dan Crenshaw. „Guvernul vrea acum să meargă din ușă în ușă pentru a vă convinge să primiți un vaccin„ opțional”, a avertizat şi  republicana Lauren Boebert.

Citeşte şi Florin Cîțu îi acuza pe sociali democrați că au sabotat campania de vaccinare: „Aţi văzut vreun lider al PSD să meargă într-un centru să promoveze vaccinarea”