Oligarhul Evgheni Prigojin, „general” de recrutări pentru Vladimir Putin. Mesaj pentru mercenarii eliberați din închisori: „Țineți minte poruncile!”

Armata lui Vladimir Putin primește întăriri. Oamenii din jurul liderului de la Moscova s-au mobilizat și au recrutat mercenari, care să lupte cu cei ai lui Volodimir Zelenski. 

19 ian. 2023, 17:39
Oligarhul Evgheni Prigojin, „general” de recrutări pentru Vladimir Putin. Mesaj pentru mercenarii eliberați din închisori: „Țineți minte poruncile!”

Oligarhul Evgheni Prigojin este șef al recrutărilor de mercenari, pe teritoriul lui Vladimir Putin. Afaceristul s-a ocupat de coordonare la nivelul grupării paramilitare Wagner, dar și de organizarea pușcăriașilor eliberați special pentru a lupta împotriva lui Volodimir Zelenski.

În cel mai recent interviu, Prigojin a precizat că mercenarii din Wagner luptă cot la cot cu militarii din armata națională. Totuși, el a comentat apreciativ ofensiva trupelor inamice.

„Armata ucraineană lucrează eficient, în mod coerent. Avem de învăţat lucruri de la ei. Dar în orice caz unităţile Wagner înaintează, metru cu metru”, a declarat Prigojin.

De asemenea, oligarhul din Federația Rusă a asigurat că „localitatea Artiomovsk (n.r. – numele dat de ruşi Bahmutului) va fi cucerită”.

În plus, tot în această săptămână, Prigojin s-a adresat deținuților eliberați pentru a pune punct ofensivei lui Zelenski.

 

Evgheni Prigojin, recunoscător deținuților eliberați din închisoare pentru a lupta împotriva lui Volodimir Zelenski

 

Afaceristul le-a mulțumit mercenarilor pentru eforturile depuse în lupta cot la cot cu cei de la Wagner. Iată mesajul oligarhului:

„Cu toată sinceritatea vă spun că îmi aduc aminte de mulți dintre voi atunci când v-am luat și mulți aveați îndoieli dacă să mergeți sau nu. Mă refer la el, care stă acolo, vesel, întreg și nevătămat. Mulțumesc! Băieți, ați trecut, așa cum se spune, prin sânge, pământ, piatră și zahăr. A fost greu și foarte greu. Acum toată lumea va merge acasă.

Cei care nu aveți unde merge sau aveți dubii, am închiriat un hotel pentru voi. Ați primit cu toții această carte (n.red. – certificat de luptător) care arată prin ce ați trecut. Anterior v-am spus că aveam nevoie de talentele voastre criminale să ucidem inamicul în război. Aceste talente criminale nu mai necesare acum. Încercați să rețineți că nu trebuie să vă întoarceți la închisoare.

Nu trebuie să fiți condamnați sau închiși ca să vă întoarceți la război cu noi. Țineți minte poruncile! Poate nu o să reușiți toți, dar faceți tot ce puteți cu viața voastră. Aveți bani, aveți medalii. Aveți suficientă adrenalină cât să ajungă și pentru strănepoții voștri.

De aceea, aveți mai multă grijă. Cei care doresc să revină, vă așteptăm. Cei care doriți să faceți nuntă, botez, sau să studiați, mergeți înainte cu binecuvântarea mea, cum s-ar spune. Nu vreau să vă mai rețin, toată lumea se grăbește acasă. Vă mulțumesc și mult noroc!”, a transmis Prigojin.