Olivia Steer, luată în vizor după dezbaterea privind vaccinurile. Ce apare pe pagina de Facebook a vedetei după scandal – VIDEO

Olivia Steer, luată în vizor după dezbaterea privind vaccinurile de la Pro TV, de joi dimineaţa, în compania unui cunoscut medic, Mihai Craiu. reacţiile dure nu au întârziat să apară în urma emisiunii Vorbeşte lumea.

RomaniaTV.net
22 mart. 2019, 07:25

Olivia Steer, mare susţinătoare a curentului antivaccinare, și medicul Mihai Craiu, cel care a înființat Spitalul Virtual pentru Copii, au discutat, joi, în cadrul emisiunii „Vorbește Lumea” de la Pro TV, despre vaccinarea copiilor. Ulterior, imaginile au devenit virale şi reacţiile nu au întârziat să apară. Mai mult de atât, pagina de Facebook a vedetei este închisă de mai multe ore.  

Facebookul Oliviei Steer este închis de joi: 

 

Printre contestatari se numărăr şi Ionuţ Cristache de la TVR care a prezentat un dialog halucinant. 

 „Am reușit să urmăresc și eu discuția de studio de azi dintre Olivia Steer și medicul Mihai Craiu! Nu o să pretind că mă pricep, nu o să trag concluzii grave, dar vreau să desprind următoarea scenă, să extrag următorul dialog mai ales pentru cei care nu au urmărit, pentru cei care au urmărit secvențial sau petru cei care au citit doar titluri:
– O. Steer: Dacă mi permiteți, vreau să citesc, este o carte de referință, nu este pentru lumea profană, ea, deci oricine poate să citeasca această carte, dar ea se adresează în primul rând specialiștilor, da?
– Dr. Mihai Craiu: Tocmai că specialiștii nu citesc această carte, nu vreau să înțeleagă ascutatorii noștri că această este o carte pe care noi o studiem la facultate, sau la rezidențiat sau…
– O. Steer: din păcate, din păcate!
– Dr. Mihai Craiu: …pentru că are vicii grave de concepție…

– Dr. …se numește cherry picking , adică, pe românește , să culegi cireșele care-ți convin din articolele științifice!
– O. Steer: și nu faceți și dvs. același lucru?

– Dr.Mihai Craiu- Diferența dintre noi doi este că eu nu am nevoie de acea carte că să știu ce scrie în ea…”, a scris Ionuţ Cristache pe Facebook.

Fosta vedetă de televiziune a explicat că vorbește din poziția de mamă, care are rezerve vizavi de vaccinare și că nu are răspunsuri satisfăcătoare la întrebările pe care și le pune pe această temă.

În replică, întrebat dacă vaccinurile provoacă autism, medicul pediatru Mihai Craiu, invitat în emisiune, a precizat că răspunsul la această întrebare este nu.

„Vaccinurile au fost inventate aproape 100 de ani, pentru uz curent, pentru a preveni boli cu potențial periculos, și sunt destinate unui grup mare de oameni. Ele introduc în corpul copilului infecția naturală, de așa manieră în care seamănă cu un fel de antrenament, pregătesc sistemul imun pentru întâlnirile viitoare. Răspunsul la întrebarea dacă vaccinurile dau autism este nu”, a răspuns medicul Mihai Craiu joi dimineaţa.