Omar Hayssam, condamnat pentru terorism, a ieşit la pensie. Câţi bani primeşte fostul milionar de la statul român

Omar Hayssam, condamnat în dosarul răpirii jurnaliștilor români în Irak, s-a pensionat la vârsta de 61 de ani din motive de sănătate. Suma pe care o primește lunar de la statul român l-a dezamăgit pe fostul afacerist, care se află în prezent în Penitenciarul Mărgineni executând o pedeapsă de 24 de ani și 4 luni.

08 ian. 2024, 10:06
Omar Hayssam, condamnat pentru terorism, a ieşit la pensie. Câţi bani primeşte fostul milionar de la statul român
Omar Hayssam, condamnat pentru terorism, a ieşit la pensie. Câţi bani primeşte fostul milionar de la statul român

Omar Hayssam, condamnat pentru terorism, a ieşit la pensie. Milionarul care în trecut controla afaceri evaluate la 100 de milioane de dolari a fost surprins de suma pe care o primește acum ca pensie lunară. Informații obținute de Fanatik indică faptul că Omar Hayssam beneficiază de o pensie pentru handicap de aproximativ 1.400 de lei lunar. Aceasta reprezintă singura sa sursă de venit, dată fiind incapacitatea de a desfășura alte activități din cauza stării precare de sănătate.

Citeşte şi: Ce pensie primește Dorel Vișan după o viață petrecută pe scenă. Actorul s-a retras la țară și se ocupă cu agricultura

Fostul milionar a depus dosarul de pensionare la Casa Locală de Pensii Sector 1 București la sfârșitul anului 2022, iar decizia i-a fost comunicată în aprilie 2023. Cu toate acestea, Omar Hayssam a contestat documentul, susținând că merită o pensie mai mare și că nu i s-a acordat indemnizația de însoțitor. El a evidențiat starea sa de sănătate gravă și incapacitatea totală de muncă, fiind încadrat în gradul I de invaliditate cu deficiențe funcționale grave.

Citeşte şi: Ce pensie are Gheorghe Turda. Multora nu le vine să creadă câți bani primește pe lună artistul. Acum 30 de ani, a fost angajat al MAI

Omar Hayssam a petrecut ultimii ani în penitenciar într-un pat din infirmerie, suferind de diabet și dependență de insulină. Afirmațiile sale despre durerile persistente au dus la administrarea de morfină de mai multe ori pe zi. În cererea sa de eliberare condiționată, el a prezentat rapoarte medicale care atestă afecțiuni grave, iar instanța a fost informată că starea sa de sănătate este în mare parte fatală.

Citeşte şi: Ce pensie are, de fapt, Gigi Becali. Latifundarul din Pipera este în topul celor mai bogați vârstnici din România

Omar Hayssam, condamnat în cinci dosare, a primit o pedeapsă totală de 64 de ani de închisoare, însă după contopirea acestora, i-au rămas 24 de ani și 4 luni de executat. El a cerut instanțelor să ia în considerare alți trei ani petrecuți în închisorile din Siria. Omar Hayssam are de achitat și un prejudiciu de peste 20 de milioane de euro de acoperit, afirmând că nu poate plăti această sumă din pensia lunară de 1.400 de lei. Procesele pentru pensie și eliberare condiționată se desfășoară în continuare.