OMS: 17 vaccinuri potenţiale pentru coronavirus se află în etapa de testare pe oameni

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a precizat faptul că 17 potenţiale vaccinuri împotriva coronavirusului se află în prezent în etapa testelor clinice pe oameni. Cel mai avansat vaccin împotriva COVID-19 este în Marea Britanie.

RomaniaTV.net
03 iul. 2020, 09:38
OMS: 17 vaccinuri potenţiale pentru coronavirus se află în etapa de testare pe oameni

Vaccinul aflat în stadiul cel mai avansat este în curs de dezvoltare la Universitatea Oxford din Marea Britanie, a precizat agenţia ONU din domeniul sănătăţii la finalul unei conferinţe de cercetare cu o durată de două zile. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a spus că rămâne optimistă, chiar dacă testele curente nu sunt încununate de succes.

Citeşte şi: Rafila, despre vaccinul contra coronavirus: „Există peste 100 de vaccinuri”

„Avem o reţea variată cu patru tipuri diferite de vaccinuri”, a precizat Ana Maria Henao Restrepo, conducătoarea departamentului pentru cercetare şi dezvoltare din cadrul OMS, potrivit Agerpres.

Peste 150 de substanţe active sunt în prezent în faza de cercetare pentru dezvoltarea unui vaccin contra noului coronavirus.

Alte cinci vaccinuri potenţiale se află în prezent în cea de-a doua fază a testelor, în cadrul căreia încercările se desfăşoară pe un număr mai mic de pacienţi a căror stare de sănătate sugerează că substanţa ar trebui să producă efecte. În prima fază, substanţele active sunt testate de obicei pe persoane sănătoase pentru a testa nivelul de toleranţă.

Teste clinice pentru vaccinuri sunt de asemenea în desfăşurare în Germania, inclusiv la compania Biontech, cu sediul în oraşul Mainz, şi la CureVac, în Tuebingen.