OMS, avertisment dur: „Prea multe ţări merg în direcţia greşită”

În contextul creşterii numărului de infectări la nivel mondial, OMS a lansat un avertisment dur la adresa guvernelor şi a cetăţenilor: "Lumea nu va reveni la vechea normalitate într-un viitor previzibil", scrie Le Figaro.  

RomaniaTV.net
13 iul. 2020, 17:39
OMS, avertisment dur: „Prea multe ţări merg în direcţia greşită”

Estimarea OMS vine după o zi record cu 230.000 de noi cazuri de infectare cu coronavirus.

Virusul rămâne inamicul public numărul unu, dar acţiunile numeroaselor guverne şi persoane nu reflectă acest lucru„, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, subliniind faptul că „prea multe ţări merg în direcţia greşită„. 

Citeşte şi Grecia intensifică procesul de testare la singura graniţă rămasă deschisă

Şeful OMS a făcut apel la guvernele lumii să comunice clar cu cetăţenii şi să pună la punct o strategie globală care să vizeze limitarea răspândirii infecţiei şi salvarea vieţilor. Totodată, acesta a făcut apel la populaţie să respecte cu sfinţenie măsurile sanitare, să respecte distanţarea, să-şi spele mâinile şi să poarte mască şi să se izoleze dacă manifestă simptome.

Dacă aceste principii elementare nu sunt respectate, pandemia nu va putea merge decât într-o direcţie. Din rău în mai rău„, spune Ghebreyesus.

Voi fi sincer. Nu ne vom întoarce la vechea normalitate într-un viitor previzibil„, a şeful OMS.

Pandemia de coronavirus a provocat 569.135 de morţi în lume de la debutul său. Mai mult de 12.927.000 de cazuri de infecţie au fost oficial diagnosticate în 196 de ţări şi teritorii de la începutul epidemiei, dintre care 6.905.200 sunt raportate ca vindecate.