OMS: Recordul de contaminări cu coronavirus, doborât pentru a treia zi consecutiv

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat duminică că a înregistrat sâmbătă un nou record mondial de contaminări cu coronavirus pentru a treia zi consecutiv.

RomaniaTV.net
25 oct. 2020, 16:27
OMS: Recordul de contaminări cu coronavirus, doborât pentru a treia zi consecutiv

Potrivit statisticilor mondiale ale OMS, 465.319 de cazuri au fost confirmate sâmbătă faţă de 449.720 vineri şi 437.247 joi. Această cifră nu oferă o idee exactă despr estarea pandemiei pentru că este influenţată de multiplicare testelor.

Coronavirus. Europa începe să se închidă din nou, Spania intră pentru a doua oară în stare de urgenţă 

Emisfera nordică se află într-un „moment critic” al pandemiei de Covid-19, a avertizat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, afirmând că un număr prea mare de ţări înregistrează o progresie exponenţială de cazuri.

„Un număr prea mare de ţări cunoaşte o creştere exponenţială a cazurilor de Covid-19 şi asta face ca spitalele şi centrele de ingrijire să fie aproape sau şi-au depăşit capacităţile şi suntem abia în octombrie”, a adăugat el.

El a estimat că „următoarele luni vor fi foarte dificile” în contextul în care „unele ţări se află pe un drum periculos”.

 

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat duminică 3.855 de noi cazuri de infectare cu SARS-COV-2, numărul total al cazurilor de COVID-19 ajungând la 209.648. De asemenea, s-au înregistrat şi 73 de decese, bilanţul fiind de 6.391. În prezent, 828 de persoane sunt internate la Terapie Intensivă, cel mai mare număr de la declaanşarea pandemiei. În Bucureşti, incidenţa cumulată a cazurilor din ultimele 14 zile raportate la mia de locuitori se menţine constantă, 3,35. Cele mai multe cazuri noi sunt în Bucureşti – 555, urmat de Alba – 227.