Omul de afaceri Marius Locic, la un pas să fie eliberat. Decizia de eliberare condiţionată, contestată de DNA

Afaceristul Marius Locic, condamnat la patru ani de închisoare în dosarul în care a fost judecat pentru corupţie alături de senatorul Cătălin Voicu, ar putea fi eliberat condiţionat, ca urmare a unei hotărâri a Judecătoriei Găeşti. Decizia a fost însă contestată de procurorii DNA.

RomaniaTV.net
24 aug. 2015, 12:28
Omul de afaceri Marius Locic, la un pas să fie eliberat. Decizia de eliberare condiţionată, contestată de DNA

Magistrații Judecătoriei Găești au decis pe 20 august că Marius Locic poate fi eliberat condiționat din închisoare după ce a executat doi ani şi patru luni din pedeapsa de patru ani de închisoare.

Citeşte şi: Cătălin Voicu, trimis în judecată pentru complicitate la abuz în serviciu

Afaceristul a fost condamnat definitiv, în aprilie 2014, la 4 ani de închisoare cu executare în dosarul de corupţie în care fostul senator Cătălin Voicu a primit o pedeapsă de şapte de ani de închisoare cu executare. Decizia a fost atacată de procurori.

Contestaţia procurorilor se va judeca la Tribunalul Dâmboviţa, care va da o decizie definitivă. Până atunci, Marius Locic rămâne încarcerat la Penitenciarul Găeşti.

Pe 22 aprilie 2013, Curtea Supremă a stabilit definitiv că Marius Locic a rămas cu pedeapsa de patru ani de închisoare cu executare, dispusă în iunie 2012, scrie evz.ro

Pedeapsa este primită în dosarul de corupţie în care Locic a fost judecat alături de fostul senator PSD Cătălin Voicu, fostul judecător Florin Costiniu şi omul de afaceri Costel Căşuneanu. Cătălin Voicu a fost condamnat definitiv de instanţa supremă, la şapte ani de închisoare cu executare, după ce Completul de trei judecători al instanţei îl condamnase, în iunie, la cinci ani de închisoare cu executare.

Cătălin Voicu, Florin Costiniu, Costel Căşuneanu şi Marius Locic au fost trimişi în judecată pe 21 mai 2010, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru trafic de influenţă, complicitate la trafic de influenţă, cumpărare de influenţă şi, respectiv, fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Aşadar, Voicu esta acuzat că în 2009 i-ar fi cerut omului de afaceri Costel Căşuneanu 260.000 de euro – din care a primit 200.000 – pentru a interveni pe lângă magistraţii instanţei supreme. În schimb, aceştia ar fi trebuit să favorizeze firma lui Costel Căşuneanu, care era în acel moment în litigiu cu Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale. Banii ar fi ajuns mai apoi la judecătorul Florin Costiniu, care făcea parte din completul de judecată şi care ar fi trebuit să-şi influenţeze colegii pentru a lua decizia „potrivită”.

Procurorii DNA mai spun că, în perioada august – octombrie 2009, Cătălin Voicu a cerut şi a primit de la Marius Locic 119.000 de lei, promiţându-i acestuia că va interveni pe lângă poliţişti şi procurori şi-i va determina să nu ceară arestarea sa preventivă într-un dosar în care Locic era cercetat pentru înşelăciune. Voicu îi mai promitea lui Locic că dosarul lui va fi soluţionat cu neînceperea urmăririi penale.

CITEŞTE ŞI: Regele imobiliarelor Marius Locic, sancţionat în închisoare din cauza lui Gigi Becali

Omul de afaceri Marius Locic mai este judecat de Curtea de Apel Bucureşti într-un dosar de fraude bancare de peste 81 de milioane de euro, în care sunt acuzaţi 56 de inculpaţi, printre care fraţii Vasile şi Ioan Creştin şi mai mulţi directori de sucursale bancare. Următorul termen al procesului va fi pe 2 septembrie.