OPINIE Dan Andronic: ”Putem fi stăpâni pe portofelele noastre. Numai așa politicieni români vor ridica privirea din pământ”

Jurnalistul Dan Andronic i-a criticat marți pe românii care sunt deranjați de ideea boicotului la adresa companiilor austriece, după ce Austria și-a exercitat veto-ul în Consiliul JAI împotriva aderării României în Schengen.

14 dec. 2022, 14:45
OPINIE Dan Andronic: ”Putem fi stăpâni pe portofelele noastre. Numai așa politicieni români vor ridica privirea din pământ”
Dan Andronic

Opinie Dan Andronic. Jurnalistul spune că boicotul este singura soluție pe care românii o au, după eșecul intrării României la Schengen și că numai în felul acesta politicienii, care au dat cu stângul în dreptul pe tot parcursul procesului aderării, vor fi băgați în seamă.

Citește și Klaus Iohannis anunț de ultimă oră privind aderarea României la Schengen: ”Avem două probleme: atitudinea Austriei și votul Olandei. Fie Olanda își schimbă opțiunea, fie va fi vot separat”

”Putem fi stăpâni pe portofelele noastre. Numai așa politicieni români vor ridica privirea din pământ”

„Unii cetățeni sunt deranjați de ideea boicotului companiilor austriece. Pe unii îi înțeleg, mănâncă suficient de mult de la străini, alții sunt triști că pierd poziția de apostol al nemulțumirilor, pe restul voi încerca să-i lămuresc. Așa cum am spus din primul moment, cred că la România TV, dar am repetat și la Antena 3, pe resursele noastre nu mai suntem stăpâni. Însă putem fi stăpâni pe portofelele noastre.

Cu alte cuvinte, eu decid ce fel de produs cumpăr și atunci am dreptul să-i ignor pe cei care ne-au tratat ca pe niște iobagi. Austriecii nu sunt singurii care o fac, dar din punctul meu de vedere sunt ultimii, nu numai în ordinea deciziei privind spațiul Schenghen, cât mai ales din perspectiva miliardelor pe care le sug din România în fiecare an.

De ce cred că trebuie să avem o reacție, la nivel individual? Pentru că numai așa politicienii români speriați de un val care poate fi decisiv la alegeri ne vor băga în seamă! Numai așa politicieni români vor ridica privirea din pământ și vor spune că România nu e obligată să înghită orice mizerie politicianistă. Avem un singur avantaj: frica de votul nostru!” a scris Dan Andronic pe Facebook.

Jurnalistul este convins că în ceea ce privește eșecul aderării României la spațiul Schengen, o mare parte din vină aparține politicienilor români.

„Cum se face că Croația, care intră după România în Uniunea Europeană, intră apoi în Schengen, iar acum se pregătește să intre în zona euro? Clasa politică de la noi, fie că vorbim de cei de la București sau de la Parlamentul European, au o foarte mare vină că nu fac ceea ce trebuie. Iar ceea ce este cel mai grav este că în 2024 tot ăștia vor fi aleși.

Tot PSD pe primul loc, tot PNL pe al doilea și AUR pe al treilea. Bineînțeles, în cazul de față trebuie să existe și demisii pe care și noi le cerem, asta pentru a arăta că cineva are un gram mic de responsabilitate, demisii de onoare, însă la noi nu se obișnuiește așa ceva. Câte demisii de onoare am avut în țara asta? Dar așa s-a întâmplat mereu, cei care nu au ce face, nu știu altă meserie, se înscriu în politică și noi toți avem de suferit. Cei care au avut cea mai fermă poziție până acum au fost cei de la UDMR.

Acolo se pare că mai sunt totuși câțiva oameni care sunt pregătiți în politică și știu cum să gestioneze o situație. Ceea ce ni s-a întâmplat nouă acum este că suntem calul de bătaie în campania electorală cancelarului austriac. Omul este în campanie acum și are nevoie de un dușman pe care să-l înfrunte pentru a-și arăta puterea și influența” a spus Dan Andronic în timpul emisiunii ContrapunctEVZ.

Citește și Klaus Iohannis, apel la diplomaţie de la Bruxelles. „Nu va exista un boicot la adresa Austriei din partea statului şi a autorităților publice din România” VIDEO