Oprea: Cu Iohannis am avut doar întâlniri instituţionale. Despre o majoritate am discutat cu Blaga, Gorghiu

Președintele UNPR, vicepremierul Gabriel Oprea, a declarat, duminică, la PRO TV, că a avut doar "întâlniri instituționale" cu președintele Klaus Iohannis și a dezvăluit că singurele discuții despre o altă majoritate parlamentară și o implicare a sa într-un viitor guvern au fost purtate cu liderii PNL Vasile Blaga, Alina Gorghiu și Marian Petrache.

RomaniaTV.net
14 iun. 2015, 11:32
Oprea: Cu Iohannis am avut doar întâlniri instituţionale. Despre o majoritate am discutat cu Blaga, Gorghiu

„(…) Acest proiect al nostru, politic, UNPR, are în pilonii respectivi faptul că sprijinim președintele României, indiferent cum îl cheamă, acum îl cheamă domnul Klaus Iohannis. (…) Nu am avut cu dânsul decât întâlniri instituționale. Uitați ce s-a întâmplat: m-a sunat domnul Mihalache, care este șeful Cancelariei (prezidențiale — n.r.), am fost coleg cu el înainte să plec din PSD, și el a plecat din PSD, și m-a rugat să vin cu un sfert de oră mai devreme ( la Cotroceni — n.r.). M-am dus la el în birou, am băut cu el o cafea, am avut o discuție particulară. Când am coborât împreună, la fără două minute, era presa și m-au văzut, coboram scările cu domnul Mihalache, și au făcut tot felul de scenarii. Nu, cu domnul președinte m-am văzut ultima oară când am discutat alături de colegii din coaliție problema strategiei de securitate națională, care e o strategie bună, am fost imediat de acord cu ea „, a declarat președintele UNPR, întrebat ce a discutat cu președintele Klaus Iohannis înaintea ultimelor consultări ale șefului statului cu partidele parlamentare de la Cotroceni, informează Agerpres.

Citeşte şi: Gabriel Oprea ameninţă cu ieşirea de la guvernare dacă PSD modifică Codul Penal în Parlament

Întrebat dacă nu a vorbit despre o nouă majoritate parlamentară, Oprea a răspuns: „Nu, nu”.

Cât despre o funcție a sa într-un viitor guvern, președintele UNPR a precizat: „V-am spus că am vorbit aceste lucruri cu domnul Blaga”.

„Cu asta se ocupă domnul Blaga, e copreședinte. Am vorbit, vreau să știți, și cu doamna Gorghiu, am vorbit și cu domnul Petrache, cum să nu. Asta fac oamenii politici și este normal să faci toate aceste lucruri, să vorbești. Răspunsul meu a fost că nu pot să ies dintr-o majoritate, fiindcă mi-am dat cuvântul, suntem parteneri serioși. Așa am făcut și când eram cu domnul Blaga colegi în Guvern.

Nu am dărâmat, am fost singurii care nu am dărâmat Guvernul Ungureanu. Domnului Ungureanu, un premier tânăr atunci, i-am sugerat doar să nu plece în Polonia că rămâne fără serviciu, și a plecat. Și domnului Cristi Diaconescu, era ministrul meu…i-am rugat să stea, totuși, în țară, că s-ar putea să rămână fără serviciu, și au rămas până la urmă, fiindcă a căzut la patru voturi. În schimb, noi am fost serioși (UNPR — n.r.) pentru că un blazon se câștigă greu în politică. Noi suntem un partid tânăr. (…) Se știe că, în momentul în care-mi dau cuvântul, mă țin de el și-l respect, și asta e important”, a mai declarat președintele UNPR.