Oprescu promite două centre universitare la marginea Capitalei, dacă va fi ales din nou primar

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, sâmbătă, la Congresul Studenţilor din România, că în viitorul său mandat de primar va dezvolta două centre universitare la marginea Bucureştiului, dotate cu toate utilităţile.

RomaniaTV.net
12 mai 2012, 18:31
Oprescu promite două centre universitare la marginea Capitalei, dacă va fi ales din nou primar

„Primăria şi-a propus să vă asigure infrastructura de a trăi în acest oraş”, le-a mai spus el studenţilor.

Oprescu a declarat că în cei 22 de ani de la „marea epilepsie” din 1990, când toţi tremurau de frică, s-a strâns un întreg portofoliu de probleme, pe care statul nu s-a mai gândit să le rezolve.

Susţinând că statul a urmărit şi nu a intervenit în dezvoltarea neplanificată a economiei, Oprescu a menţionat că cel mai mare economist din istorie a fost Cristofor Columb. „Nu ştia unde pleacă, nu ştia unde o să ajungă şi totul s-a întâmplat pe bani publici”, a menţionat edilul.

„Sarcina generaţiei mele şi a generaţiei care vine este de a vă asigura parametrii în care să puteţi să realizaţi ceea ce dumneavoastră vă doriţi în mod legitim”, a arătat primarul general.

El le-a spus studenţilor că nu face aceste afirmaţii pentru a administra „limbi de catifea” auditoriului. „Sunt la vârsta curajului maxim”, a adăugat Oprescu.

Referitor la diploma de participare pe care a primit-o de la organizatori, Oprescu a spus o glumă despre modul în care Dumnezeu a împărţit inteligenţa.

Astfel, el a povestit cum Dumnezeu l-a pus pe Sfântul Petru să împartă inteligenţa dintr-un cazan care se afla în curte, mai întâi cu polonicul şi, mai apoi, pentru că aceasta se împuţina, cu lingura de supă şi linguriţa de desert.

Sorin Oprescu a spus că, la sfârşit, când nu a mai rămas inteligenţă în cazan, Dumnezeu i-a spus lui Petru să dea, în schimb, câte o diplomă.