Opt persoane au fost internate după ce au mâncat prăjituri de la o cofetărie din Bârlad

DSP Vaslui a început o anchetă epidemiologică după ce opt persoane - patru adulţi şi patru copii - au ajuns la Spitalul Bârlad, cu simptome de toxiinfecţie alimentară, după ce au mâncat prăjituri de la o cofetărie din Bârlad.

RomaniaTV.net
29 aug. 2017, 12:13
Opt persoane au fost internate după ce au mâncat prăjituri de la o cofetărie din Bârlad

Purtătorul de cuvânt al Spitalului „Elena Beldiman” Bârlad, Adrian Gheorghiu, a declarat marţi că în total opt persoane s-au prezentat la unitatea medicală, acuzând simptome asemănătoare, scrie Mediafax.

Pacienţii au declarat că au mâncat prăjituri de la o cofetărie din Bârlad.

„În total opt persoane, patru adulţi şi patru copii, s-au prezentat la spital. Trei sunt dintr-o familie, doi din altă familie, iar ceilalţi sunt separaţi, câte unul. Au declarat că au mâncat dulciuri, au venit cu greţuri, vărsături şi diaree. Li s-a pus diagnosticul de gastroenterocolită acută, au fost raportaţi la DSP”, a spus purtătorul de cuvânt al Spitalului „Elena Beldiman” Bârlad.

La rândul său, directorul DSP Vaslui, Mihaela Vlada, a declarat că instituţia pe care o conduce a început o anchetă epidemiologică în acest caz.

„Este o suspiciune de toxiinfecţie alimentară, noi am deschis o anchetă epidemiologică şi este în curs de desfăşurare. Colegii mei se află în Bârlad, culeg date, recoltează probe. Noi am pornit de la patru adulţi şi doi copii, este posibil ca în cursul zilei de astăzi (marţi), dacă au fost mai mulţi consumatori, să mai apară. Oamenii ar fi consumat nişte prăjituri de la o cofetărie din Bârlad”, a afirmat Mihaela Vlada.


loading...