Orașul din România unde roșiile cresc pe muzică clasică. „Sunt precum animalele”

Orașul din România unde roșiile sunt crescute pe muzică clasică este chiar Cluj-Napoca. Aici se află o fermă bio unde legumele au parte de un tratament special.

07 iun. 2021, 18:23
Orașul din România unde roșiile cresc pe muzică clasică. „Sunt precum animalele”

Orașul

Cluj-Napoca este locul unde Liviu Baltă a înființat o fermă organică unde roșiile sunt crescute pe muzică clasică, pentru a se dezvolta cât mai armonios. Bărbatul a avut o idee extrem de inedită pentru a stimula roșiile să crească cât mai frumos. Acesta a investit 2000 de euro într-un sistem de sonorizare, pe care l-a instalat în sera de roșii. Rezultatele nu au întârziat să apară, iar pentru prima dată în șase ani, roșiile s-au copt încă de la începutul lunii iunie.

„Aşa cum animalele simt şi aud muzica, şi plantele simt şi aud muzica la fel ca şi oamenii. Pentru ele se creează o stare de relaxare. Anul acesta, comparativ cu ultimii şase ani, am ieşit cel mai devreme cu roşiile la vânzare pentru că la începutul lunii iunie au fost coapte”, povesteşte Liviu Baltă, administratorul fermei Colina Farms.

Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultură din Buzău a făcut studii conform cărora creșterea plantelor este influențată pozitiv de undele sonore. Este îndeajuns ca legumele să aibă parte de 15 minute de muzică pe zi, pentru a se observa diferențe dramatice în ceea ce privește dezvoltarea.

Orașul Cluj-Napoca, locul unde roșiile organice cresc pe muzica lui Mozart

Roșiile de la ferma clujeanului preferă anumiți compozitori de muzică clasică, cum ar fi, Vivaldi, Mozart sau Beethoven, relatează Mediafax.

„Sunt foarte impresionat de calitatea şi gustul pe care îl au aceste legume şi apreciez mult şi aceste roşii. Am venit să mai iau suplimentar şi morcovi, ridichi, leuştean. Dincolo de faptul că sunt bio sunt şi foarte proaspete”, spune unul dintre clienții fermei.