Orban acuză PSD că şi-a bătut joc când a promis creşterea pensiiilor. „Singura aritmetică folosită a fost cea electorală”

Premierul Ludovic Orban a declarat că nu se teme de moţiunea de cenzură deoarece nu există motive pentru care parlamentarii să iniţieze un astfel de demers la adresa Guvernului. Şeful Executivului i-a acuzat pe social-democraţi că "şi-au bătut joc" de pensionari când au promis creşterea pensiilor pe motiv că "singura aritmetică folosită în legea pensiilor a fost aritmetica electorală".

RomaniaTV.net
17 iul. 2020, 05:21
Orban acuză PSD că şi-a bătut joc când a promis creşterea pensiiilor. „Singura aritmetică folosită a fost cea electorală”

Ludovic Orban a precizat că dacă în alte ţări europene un politican ar promite creşterea pensiilor cu 40 la sută „nu l-ar crede nimeni, nu l-ar vota nimeni, pentru că toată lumea ar spune că minte”.

„Impactul bugetar (al legii pensiilor – n.r.) este catastrofal. Era foarte greu de susţinut şi fără apariţia crizei economice această creştere de pensii de 40 la sută care a fost scoasă din burtă, numai cu gândirea că în 2020, când a fost programată, este an electoral.

Singura aritmetică folosită în această lege a fost aritmetica electorală. Şi-au bătut joc de părinţii şi bunicii noştri, promiţându-le lucruri care nu pot fi realizate”, a afirmat Ludovic Orban, joi seară, la postul Realitatea Plus, conform News.ro.

Orban a afirmat că Guvernul va creşte pensiile şi alocaţiile copiilor, însă această majorare se va face în funcţie de realitatea economică.

„Nu mă tem, am conştiinţa datoriei împlinite, nu există niciun motiv pentru depunerea moţiunii de cenzură, iar ultima formaţiune care are legitimitatea să depună o moţiune de cenzură este PSD, care ş-a bătut joc de România”, a adăugat preşedintele PNL, conform sursei citate.

Raed Arafat explică în ce condiţii se face carantinarea şi izolarea. „Nici nu s-a publicat legea şi au început atacurile”