Orban are planuri mari după parlamentare: Vrem să adoptăm proiectul de buget între Crăciun şi Anul Nou

Ludovic Orban este convins că PNL va câştifa alegerile parlamentare. Premierul spune că şi a propus ca bugetul să fie adoptat înainte de Anul Nou, după învestirea Guvernului. De asemenea, şeful Executivului promite creşterea pensiilor care va fi bayată însă pe realitatea economică. 

RomaniaTV.net
31 oct. 2020, 14:20
Orban are planuri mari după parlamentare: Vrem să adoptăm proiectul de buget între Crăciun şi Anul Nou

”Pregătim rectificarea bugetară. De asemenea, pregătim proiectul de buget pentru anul viitor. Obiectivul nostru este să adoptăm proiectul de buget până în data de 31 decembrie, cel mai probabil după învestirea Guvernului, între Crăciun şi Anul nou”, a declarat Ludovic Orban, sâmbătă, la Slobozia. 

Ce se întâmplă cu majorarea pensiilor şi venitul profesorilor. Orban vorbeşte despre realitatea economică

”Viitorul buget va fi construit pe baze realiste şi va ţine cont de realitatea economică din România. Se va urmări, în primul rând, să asigure resursele necesare pentru investiţiile în dezvoltarea României, investiţii în dezvoltarea infrastructurii de transport, de sănătate publică. Pe de altă parte, evident, vom asigura toate resursele financiare necesare pentru a putea asigura plata pensiilor, plata salariilor. De asemenea, va trebui să gândim foarte bine asigurarea părţii de cofinanţare care să ne permită absorbţia fondurilor europene, pentru că odată cu creşterea ratei de absorbţiei a fondurilor europene trebuie să asigurăm  cofinanţare suplimentară.

În proiectul de buget vom arăta foarte clar care e creşterea pensiilor, dar, oricum, creşterea pensiilor va fi bazată pe realitatea economică. Noi am avut  formulă de creştere care a fost făcută praf din populismul demagogic al PSD.”, a mai adăugat premierul.

Citeşte şi: Orban nu ia în calcul carantinarea României, în ciuda recordurilor de infectări cu coronavirus: „Suntem departe de o astfel de decizie”