Orban nu ia în calcul carantinarea României, în ciuda recordurilor de infectări cu coronavirus: „Suntem departe de o astfel de decizie”

Premierul Ludovic Orban a anunțat vineri că au fost luate o serie de măsuri în cadrul stării de alertă, dar a exclus ideea carantinării totale.

RomaniaTV.net
30 oct. 2020, 09:25
Orban nu ia în calcul carantinarea României, în ciuda recordurilor de infectări cu coronavirus: „Suntem departe de o astfel de decizie”

„Am instituit măsuri care sunt gândite împreună cu specialiștii pentru depășirea anumitor praguri. Suntem în analiza efectelor. Este prematur să faci o analiză a măsurilor luate, pentru că efectele se văd după o perioadă de 10 zile. Suntem într-o continuă evaluare a altor posibile măsuri pe care le putem adopta. Pe de altă parte, grija noastră este ca aceste măsuri să nu afecteze economia”, a spus Ludovic Orban.

„Aș prefera să nu port așa o discuție legată de praguri. Obiectul nostru este să reducem creșterea numărului de cazuri. Ne confruntăm cu o creștere de cazuri, nu o negăm. Pe de altă parte, am gândit o serie de măsuri aferente acestei creșteri de cazuri, pe care le aplicăm, sunt în curs de aplicare și analizăm care sunt efectele acestor măsuri. Să mai impunem o serie de restricții va trebui să avem temeiuri serioase. Iar în ceea ce privește o carantinare totală, suntem departe de o astfel de decizie”, a detaliat premierul.

Citeşte şi: Eugen Tomac: „O carantină parţială se poate lua în calcul, inclusiv restricţii de circulaţie”


loading...
Partenerii noștri