Orban, despre închiderea restaurantelor: „În acele localităţi se va lua decizia să se restricţioneze activitatea”

Premierul Orban a participat joi la Conferinţa Naţională a Industriei Ospitalităţii, unde a declarat că  în localităţile în care se va constata că procentul infectărilor cu COVID a fost depăşit, faţă de cel stabilit de autorităţi, se va lua decizia închiderii temporare a restaurantelor, până la stabilizarea situaţiei.

RomaniaTV.net
01 oct. 2020, 11:30
Orban, despre închiderea restaurantelor: „În acele localităţi se va lua decizia să se restricţioneze activitatea”

„Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă are atribuţii pentru dispunerea de restricţii la nivel naţional. Conform Hotărârii de Guvern privind prelungirea stării de alertă, în baza propunerii CNSU, deciziile se iau la nivel judeţean sau, respectiv, la nivelul Bucureştiului, la nivel municipal, Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă în Bucureşti.

E o anumită îngrijorare. Acum, trebuie să vă spun că în anchetele epidemiologice, pe baza datelor care mi-au fost puse la dispoziţie de Ministerul Sănătăţii, nu neapărat mersul la restaurant în condiţii normale este cel care duce la mărirea riscului de transmitere, cât evenimentele – nunţi, botezuri. Pentru că aici realitatea este că nu se respectă regulile, numărul maxim de persoane, distanţarea şi aşa mai departe. La nunţi, fiind evenimente fericite, oamenii ignoră regulile normale”, a spus Orban.

„În acele localităţi în care este depăşit procentul, care este stabilit de 1,5 %, se va lua decizia ca, o perioadă, până scade procentul sub 1,5%, să se restricţioneze activitatea”, a explicat Ludovic Orban, întrebat dacă există posibilitatea ca restaurantele să fie închise din nou.

Citeşte şi: Avocatul Gheorghe Piperea: Iohannis va declara curând stare de urgenţă, pentru a bloca protestele celor care acuză fraude la alegeri