Orban, despre tăierea pensiilor speciale: „Judecătorii CCR ar fi trebuit să se recuze. Se va reveni cu o modificare legislativă”

Premierul Ludovic Orban a declarat sâmbătă, la #RomâniaTV#, că judecătorii CCR ar fi trebuit să se recuze când a fost discutată eliminarea pensiilor speciale. 

RomaniaTV.net
23 mai 2020, 17:32
Orban, despre tăierea pensiilor speciale: „Judecătorii CCR ar fi trebuit să se recuze. Se va reveni cu o modificare legislativă”

„Proiectul care a trecut de Parlament este un proiect iniţiat de PNL, votat aproape în unanimitate. Din păcate, din nou CCR a decis că tăierea pensiilor speciale este neconstituţională, Vom vedea motivarea şi vom veni cu o modificare legislativă care să ţină cont de decizia Curţii Constituţionale şi să readucă pensiile cât mai aproape de sistemul de calcul al pensiilor pe principiul contributivităţii”, a declarat Ludovic Orban.

Potrivit premierului, ”în mod normal, judecătorii CCR ar fi trebuit să se recuze, pentru că sunt beneficiari ai pensiilor speciale”.

Citeşte şi:  

”Cred că sunt doi dintre ei care au dublă pensie specială”, a susţinut premierul, subliniind că judecătorii cu pensii speciale sunt cei care au decis neconstituţionalitatea actului normativ referitor la eliminarea pensiilor speciale.

Orban a mai spus că vor căuta „o soluţie care să ţină cont şi de decizia CCR, dar să facă şi dreptate”.

Premierul a mai afirmat că liberalii sunt susţinătorii cotei unice de impozitare şi orice cedare de la acest principiu poate avea consecinţe extrem de negative.

”Dacă nu vom găsi altă soluţie, vom lua în calcul şi o impozitare suplimentară”, a spus premierul.

Citeşte şi: Marius Budăi a luat foc după afirmaţia lui Orban despre pensii: „Doamne iartă-ne, Te rugăm”


loading...
Partenerii noștri