Orban: Este esenţial un sistem de management pentru fondurile europene

Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a declarat că pentru viitorul exerciţiu bugetar 2014-2020 este esenţial ca România să construiască un sistem de management şi control al fondurilor europene extrem de eficient, cu exigenţă şi rigurozitate maximă.

RomaniaTV.net
23 aug. 2012, 19:00
Orban: Este esenţial un sistem de management pentru fondurile europene

„Este esenţial să construim un sistem de management şi control al fondurilor europene extrem de eficient, în care exigenţa şi rigurozitatea să fie maxime”, a afirmat ministrul Orban, cu ocazia reuniunii de joi a Comitetului Interinstituţional pentru Acordul de Parteneriat (CIAP), potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Europene (MAEur).

Orban a evidenţiat că pornind de la experienţa acumulată până în prezent „va fi necesar să se creeze o structură instituţională adecvată, care să garanteze atât o reglementare unitară a activităţilor, cât şi respectarea acestora”.

De asemenea, ministrul Orban a pledat din nou pentru creşterea capacităţii administrative prin selecţionarea unor experţi cât mai competenţi şi asigurarea unui sistem de salarizare unitară şi motivantă.

Comitetul Interinstituţional pentru Acordul de Parteneriat (CIAP) s-a reunit joi pentru prima dată în formulă completă, a discutat unele dintre aspectele majore ale procesului de programare a fondurilor europene pentru perioada 2014-2020 şi a decis calendarul acţiunilor sale până în luna aprilie 2013, menţionează sursa citată.