Orban: "Infrastructura de transport trebuie să se dezvolte cu o viteză miraculoasă"

Publicat: Luni, 11 Mai 2020 18:12 // Actualizat: Luni, 11 Mai 2020 18:12 // Sursa: romaniatv.net

Premierul Ludovic Orban a declarat luni, că investiţiile în infrastructura de transport sunt o prioritate a Guvernului, fiind nevoie ca aceasta să se dezvolte "cu o viteză miraculoasă".

"Din punctul nostru de vedere, prioritatea o reprezintă investiţiile în infrastructură, infrastructura de transport, care trebuie să se dezvolte cu o viteză miraculoasă.

Noi vrem să construim, să legăm provinciile istorice, să creştem coeziunea, să asigurăm fructificarea potenţialului de dezvoltare economică pe care îl are România prin asigurarea unei infrastructuri de transport la standarde europene neneglijând niciun fel de alt proiect de investiţie majoră în infrastructură, infrastructura de comunicaţii, infrastructura de sănătate, infrastructura din domeniul energiei", a declarat Ludovic Orban, la Piteşti, potrivit Agerpres.

Citeşte şi: Orban anunţă o nouă ordonanţă de urgenţă. Ce măsuri se vor extinde în perioada stării de alertă

Premierul s-a declarat nemulţumit de întârzierile foarte mari care s-au înregistrat în ultimii ani în ceea ce priveşte realizarea proiectelor majore de infrastructură, inclusiv a proiectului tronsonului de autostradă dintre Sibiu şi Piteşti.

"Nu mi se pare normal. Acest proiect este finanţat pe exerciţiul 2014-2020. (...) Aproape ajungem la finalul perioadei de programare a exerciţiului financiar multianual pentru care am avut la dispoziţie banii pentru a putea finanţa acest proiect de autostradă şi noi să trebuiască să semnăm pe final, din cauza faptului că pe alţii i-a durut la bască sau poate nu au avut niciun interes să dezvolte proiectele de infrastructură din România", a afirmat Orban.

Premierul a subliniat că realizarea cât mai rapidă a proiectelor de infrastructură va crea şi alte oportunităţi de dezvoltare.

Citeşte şi:  

"Noi trebuia să închidem legăturile pe rutier, pe feroviar şi pe fluvial între Portul Constanţa şi restul Europei cu mult înainte. Nici astăzi nu am închis această legătură, care poate să pună în valoare o oportunitate extraordinară pe care o are România, şi anume aceea de poartă de intrare/ieşire în Europa (...). Dacă realizăm aceste lucruri într-un ritm cât se poate de rapid, putem să generăm un potenţial de dezvoltare pentru România extrem de important", a mai spus Orban.

Ludovic Orban a participat la semnarea contractului pentru execuţia secţiunii 5 a tronsonului de autostradă Sibiu-Piteşti. 

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
autostrada sibiu-pitesti infrastructură Ludovic Orban
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8744
RON
24 Oct
noapte 12 °
zi 18 °
Ultimele joburi adaugate
24 H