Orban: "Nu cresc pensiile speciale în această majorare". Violeta Alexandru: "Prin schimbarea anunţată, acestea vor creşte automat"

Publicat: Vineri, 14 August 2020 19:26 // Actualizat: Sâmbătă, 15 August 2020 20:02 // Sursa: romaniatv.net

Premierul Ludovic Orban a declarat, în ședința de Guvern, că pensiile speciale nu vor fi majorate în urma creşterii punctului de pensie cu 14%, de la 1 septembrie. A fost, însă, contrazis de ministrul Muncii, Violeta Alexandru, care a explicat că acestea nu au cum să nu crească.

Foto: Agerpres

Am văzut o întreagă discuție legată de modul în care să se facă această majorare. Mulți au zis: să creștem pensiile mici, să facem o creștere direct proporțională cu mărimea pensiilor. Acest lucru nu este posibil. Noi nu majorăm pensiile, ci punctul de pensii. Dacă am face o majorare diferențiată procentual, am crea niște nedreptăți imense și am încălca principiul contributivității. Nu se cresc pensiile speciale în această majorare", a spus premierul.

Citeşte şi Ludovic Orban: "Suntem singura ţară care creştem alocaţii şi pensii. Toată lumea va suferi din cauza acestui populism deşănţat al PSD"

Violeta Alexandru a explicat, însă, că majorarea punctului de pensie va duce automat şi la majorarea pensiilor speciale: "Pensiile speciale sunt compuse dintr-o parte calculată pe baza contributivității care, prin schimbarea anunțată, în mod automat vor crește, respectiv o parte consistentă care vine de la bugetul de stat, parte care nu are niciun impact".

După această replică, Ludovic Orban a subliniat că cea care va creşte odată cu această majorare va fi pensia minimă socială.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Ludovic Orban majorare pensii pensii speciale Violeta Alexandru
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8641
RON
23 Sep
noapte 15 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H