Ludovic Orban, prima reacţie după căderea Guvernului: Parlamentarii au călcat în picioare democraţia

Premierul Ludovic Orban a făcut primele declaraţii după ce Guvernul a fost demis prin moţiune de cenzură.  

RomaniaTV.net
05 feb. 2020, 13:27
Ludovic Orban, prima reacţie după căderea Guvernului: Parlamentarii au călcat în picioare democraţia

Ludovic Orban a stat doar 3 luni și o zi premier al României! Miercuri, liderul PNL a fost demis, după ce doar 139 de parlamentari au votat pentru susținerea sa, iar 261 au votat pentru a-l băga în șomaj. Totuși, președintele liberal spune că va reveni la Palatul Victoria, pentru că tot el va fi propunerea pe care PNL o va face, iar Klaus Iohannis s-a pronunțat, în mai multe rânduri, că îl va propune pe șeful PNL pentru un alt mandat.

„Vom respecta decizia organismelor statutare. Nu e vorba de premier de sacrificiu, ci de premier din partea de PNL. Nu e de sacrificiu, de nesacrificiu. După alegerile parlamentare, România va avea un Parlament de oameni de onoare, cinstiți, interesați de români, nu unii născuți din pixul lui Dragnea.”, a declarat Ludovic Orban.

„Un Parlament dominat de forţe retrograde, de parlamentari care au călcat în picioare democratia si interresele României a decis astăzi prin motiune căderea guvernului. Aşa cum am spus, Guvernul cade in picioare. Suntem mandri de ceea ce am facut in aceste trei luni, ca am refacut credibilitatea Romaniei, ca am refăcut increderea mediului de afaceri.

Am adoptat proiectul de lege al bugetului de stat, până la data de 31 decembrie, oferind României garanţia stabilitătii.

Deciziile pe care le-am luat sunt decizii responsabile, care au fost generate de o guvernare catastrofală. Am pierdut doar o bătălie, vom câştiga bătălia pentru România. Am fost judecaţi de o alianţă parlamentară toxică. S-au adunat toate forţele conservatoare împotriva noastră.

Am convocat maine Biroul Executiv, vom stabili delegaţia care va reprezenta PNl la negocierile de la Cotroceni. Le mulţumesc partenerilor loiali care au fost alături de noi”, a spus Ludovic Orban după căderea Guvernului. 

Moțiunea de cenzură a fost adoptată cu 261 de voturi şi 139 împotrivă. Guvernul Orban a picat după doar trei luni de la instalare.

Citeşte şi Ludovic Orban răspunde acuzaţiilor: Aţi pus pe spinarea copiilor credite ca să le păpaţi banii