Orce Kamcev, proprietarul spitalului privat Acibadem Sistina, rămâne în detenție. Plănuia o evadare din arest

Jordan Kamcev este director al companiei Orka Holding, înființată în 1990 de tatăl său, Ilija Kamcev. Orka Holding este acționar al celor mai mari companii din Macedonia de Nord.

15 dec. 2021, 19:05
Orce Kamcev, proprietarul spitalului privat Acibadem Sistina, rămâne în detenție. Plănuia o evadare din arest

Unul dintre cele mai controversate nume din Macedonia de Nord, Jordan Orce Kamcev, directorul spitalului privat Acibadem Sistina și coordonatorul altor afaceri de miliarde, va rămâne în detenție, indiferent de sumele pe care le-a oferit drept cauțiune.

Procurorul cazului, Vilma Ruskoska, a anunţat că a solicitat prelungirea arestării după ce a primit informații că Kamcev ar putea plănui o evadare în așteptarea unei hotărâri definitive a Curții referitoare la cazurile în care se confruntă cu grave acuzații penale, scrie gazetaexpress.com.

Imagini spectaculoase de la misiunea militarilor români de stingere a incendiilor din Macedonia de Nord. Live din aeronava Spartan
Jordan Orce Kamcev este unul dintre suspecții în cazul  doarului „Imperiul”,  în timp ce în public este cunoscut pentru legăturile strânse cu fostul șef al poliției secrete, Saso Mijalkov. Principalul suspect în ancheta „Parcel ana Vodno” este fostul prim-ministru Nikola Gruevski, care este suspectat că a folosit abuziv fondurile partidului său politic pentru a cumpăra o proprietate în valoare de 1,3 milioane de euro. Omul de afaceri apropiat lui Gruevski, precum și proprietar al multor companii importante din Macedonia de Nord, este suspect și în dosarul cunoscut sub numele de „Imperiul”, în care este cercetat pentru infracțiuni financiare, respectiv spălare de bani prin intermediul unor companii din Macedonia de Nord și offshore înregistrate în țări terțe.

Incendiu devastator la un spital COVID-19 din Macedonia de Nord. Cel puţin 10 oameni au murit VIDEO
Jordan Kamcev este director al companiei Orka Holding, înființată în 1990 de tatăl său, Ilija Kamcev. Orka Holding este acționar al celor mai mari companii din Macedonia de Nord, precum Acibadem Sistina, compania de construcții Beton Stip, Stopanska Banka, compania agricolă Pelagonija, OK Hotel, restaurantul de elită Susiko, proprietarul cotidianului Nova Makedonija și alte afaceri.