„Ordonanţa austerităţii” mai aşteaptă! Când va intra în vigoare îngheţarea salariilor pentru bugetari

Ordonanţa de urgenţă a Guvernului prin care vor fi blocate angajările la stat şi în urma căreia salariile bugetarilor vor fi îngheţate, se mai amână, dar nu mult. Motivul este simplu, mai este necesară o şedinţă a coaliţiei, înainte de adoptarea "ordonanţei austerităţii"

03 mai 2023, 11:56
„Ordonanţa austerităţii” mai aşteaptă! Când va intra în vigoare îngheţarea salariilor pentru bugetari

„Odonanţa austerităţii” mai aşteaptă puţin, înainte de a fi pusă în aplicare. Pentru a fi adoptată, mai este necesară o şedinţă a coaliţiei, în care se vor decide toate detaliile în acest sens.

Astfel, înghețarea angajărilor la stat va intra în vigoare, cel mai probabil, pe data de 15 mai.

Citeşte şi Cât câștigă o stewardesă în 2023. Salariile de bază pot ajunge la câteva mii de euro pe lună, iar la acestea se adaugă și bonusuri

Pentru bugetari, această ordonanţă de guvern nu va fi deloc populară, pentru că ea prevede ca salariile la stat să nu mai crească. Foarte posibil, prin această ordonanţă de guvern  i se va interzice unei persoane să facă parte din mai multe consilii de administrație.

Citeşte şi Noi profesii pe piața muncii: Numerolog, tehnician printare 3D și consilier de cuplu. Au dispărut pâslitorii, scămoşetorii, teleptiştii şi operatorii de maşini puitoare

Prin „Ordonanţa austerităţii”,  Guvernul speră să facă economii de 10% la bugetul de stat.