Ordonanţa care prevede menţinerea salariilor bugetarilor la nivelul din 2013, adoptată tacit de Senat

Ordonanţa de urgenţă care prevede că în 2014 salariile bugetarilor vor fi menţinute la acelaşi nivel cu cele din decembrie 2013, cu excepţia cadrelor didactice cu o vechime de până la 6 ani, ale căror salarii sunt majorate cu 10 la sută, fără a depăşi salariul de bază, a fost adoptată tacit de Senat.

RomaniaTV.net
17 feb. 2014, 16:01
Ordonanţa care prevede menţinerea salariilor bugetarilor la nivelul din 2013, adoptată tacit de Senat

Ordonanţa de urgenţă 103/2013 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2014, precum şi alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice mai prevede ca medicii şi farmaciştii rezidenţi care au un salariu brut mai mic de 3.000 de lei să primească bursă de rezidenţiat în cuantum de 670 de lei.

Potrivit ordonanţei, salariul lunar brut mai mic decat 3000 lei nu include drepturile aferente gărzilor efectuate pentru asigurarea continuităţii asistenţei medicale în afara normei legale de muncă şi a programului normal de lucru de la funcţia de bază.

În ordonanţa de urgenţă se mai arată că aceasta bursă nu face parte din salariul brut, nu este supusă impozitului pe venit şi nu constituie bază de calcul pentru contribuţiile de asigurări sociale de stat, asigurări pentru somaj, asigurări sociale de sănătate sau pentru accidente de muncă şi boli profesionale.

„Munca suplimentară efectuată pe durata normală a timpului de lucru de către personalul din sectorul bugetar încadrat în funcţii de execuţie sau de conducere, precum şi munca prestată în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale (…) se vor compensa numai cu timp liber corespunzător”, se mai arată în ordonanţa de urgenţă.

Acest act normativ nu a putut fi dezbătut de plenul Senatului în absenţa raportului din partea Comisiei pentru buget şi a Comsiei pentru muncă, el urmând să fie transmis Camerei Deputaţilor în forma propusă de Guvern, aceasta fiind Cameră decizională.