Organizația Cosa Nostra este în pericol de autodistrugere. 85 de membrii ai clanului mafiot Vitale au fost arestați

Organizația Cosa Nostra din Palermo a avut parte de o lovitură puternică, după ce procurorii au arestat 85 de membrii ai clanului mafiot, Vitale.

06 iul. 2021, 17:39
Organizația Cosa Nostra este în pericol de autodistrugere. 85 de membrii ai clanului mafiot Vitale au fost arestați

Organizația Cosa Nostra din Palermo a suferit o lovitură fără precedent după ce procurii au arestat 85 de membrii ai clanului mafiot, Vitale, sub acuzația de asociere mafiotă, concurență externă în asociere mafiotă, asociere în traficul de droguri, infracțiuni cu arme, extorcare și corupție.

Carabinierii de la Compagnia di Partinico au demarat ancheta în 2017 iar cei vizați au fost Ottavio Lo Cricchio, antreprenor în sectorul vitivinicol și Michele Vitale, exponent al familiei mafiei Vitale, lideri mafioți ai clanului Partinico.

Alte personaje mafiote vizate de ordin se numără şi Nicola Lombardo, ginerele boss-ului clanului Partinico, Leonardo Vitale, deja condamnat definitiv pentru asociere mafiotă. În operaţiunea condusă de DIA, Direcția Investigativă Antimafia și de Carabinieri, a fost implicat și Michele Vitale, fiul boss-ului mafiot Vito, cunoscut sub numele de Fardazza, și nepotul lui Leonardo Vitale.

Clanul se ocupa cu producerea unor cantități uriașe de marijuana în zona Partinico și gestionarea unui trafic vast de droguri, prin achiziționarea de cocaină de la „Indrina dei Pesce din Rosarno (RC) și de la un cunoscut traficant de droguri roman care a fost capturat ulterior în Spania, unde era fugar.

Clanul Vitale, trădat de femeia cu rol cheie în interiorul organizației

Autoritățile au filat în noiembrie 2018,  o întâlnire între clanurile mafiote ce avea drept scop comercializarea unei cantităși mari de cocaină. La întâlnirea, care a fost înregistrată în întregime de anchetatori, a participat, printre alții şi colaboratoarea de-atunci a justiției, Giusy Vitale, sora boşilor clanului mafiot Partinico Leonardo și Vito, astăzi acuzată că a cumpărat cocaină de la furnizorii calabrezi din Milano și Bergamo.

Conversațiile înregistrate între Vitale și nepotul ei au evidențiat rolul acesteia în traficul de droguri. „Este absolut clar că femeia nu s-au disociat niciodată de mediul criminal în general și de Cosa Nostra în special”, scrie judecătorul de instrucție, relatează G4Media.