Organizatorii atentatelor din 11 Septembrie 2001, puşi oficial sub acuzare

Cinci islamişti, presupuşii organizatori ai atentatelor antiameicane din 11 Septembrie 2001, inclusiv Khaled Sheikh Mohammed, au fost aduşi sâmbătă la sediul instanţei din Guantanamo,  unde urmează să fie puşi oficial sub acuzare.

RomaniaTV.net
05 mai 2012, 15:18
Organizatorii atentatelor din 11 Septembrie 2001, puşi oficial sub acuzare

Khalid Sheikh Mohammed şi alţi patru bărbaţi suspectaţi de organizarea atentatelor din 11 septembrie 2001 urmează să fie puşi sub acuzare de un tribunal militar de la Guantanamo Bay.

Precedenta iniţiativă de punere sub acuzare a fost blocată, în urmă cu trei ani, când preşedintele Barack Obama a încercat să închidă centrul de detenţie de la Guantanamo.

Eforturile Administraţiei Obama de a-l judeca pe Khaled Sheikh Mohammed într-o instanţă federală din New York au fost blocate de opoziţia republicană, astfel că procesul teroristului se va desfăşura tot la Guantanamo Bay, cum era prevăzut iniţial.

Organizatorul atentatelor de la 11 septembrie 2001, Khaled Sheikh Mohammed, alături de Waleed bin Attash, Ramzi Binalshibh, Ali Abd al-Aziz Ali şi Mustafa Ahmad al-Hawsawi urmează să fie judecaţi în cadrul aceluiaşi proces.

Ei sunt acuzaţi de organizarea atentatelor de la New York, Washington DC şi Pennsylvania, în care au murit 2.976 de oameni.