„OZN”-ul de pe fundul Mării Baltice opreşte echipamentele electrice ale scafandrilor

Scafandrii care explorau un obiect misterios de pe fundul Mării Baltice spun că echipamentele lor nu mai funcţionează când se apropie la mai puţin de 200 de metri de el.

RomaniaTV.net
27 iun. 2012, 12:19
„OZN”-ul de pe fundul Mării Baltice opreşte echipamentele electrice ale scafandrilor

Scafandrul profesionist Stefan Hogerborn, care face parte din echipa Ocean X ce investighează anomalia, spune că una din camerele echipei şi telefonul prin satelit nu mai funcţionează când se află deasupra obiectului, însă când pleacă de acolo, la circa 200m distanţă, echipamentele încep să meargă din nou.

„Am trăit acolo lucruri pe care nu puteam să mi le imaginez şi eram cel mai mare sceptic al echipei faţă de aceste teorii ciudate. Eram pregătit să găsesc o piatră, o stâncă dar nu aşa ceva”, povesteşte şi scafandrul Peter Lindberg.

„Sunt 100% convins că am găsit ceva unic. Poate fi un meteorit sau un asteroid, un fel de bază din Războiul Rece sau chiar un OZN. Trebuie să fie ceva ciudat”, a spus şi Dennis Asberg, membru al echipei.

Obiectul a fost descoperit anul trecut, în luna mai, însă, din lipsa fondurilor şi a timpului, membrii Ocean X nu s-au putut strânge rapid pentru a verifica. Este vorba despre un obiect în formă de disc, metalic, care pare a semăna cu nava Millennium Falcon din Star Wars.

Din păcate, tehnologia sonarelor, folosită de echipă, este discutată de mulţi experţi, întrucât de multe ori a dus la confuzia formaţiunilor stâncoase mai bizare cu diverse obiecte considerate „necunoscute”.

Marea Baltică este plină de comori, întrucât există circa 100.000 de obiecte, provenite de la nave eşuate, pe fundul ei.

Ocean X a creat recent un submarin cu care va transporta turiştii până la misteriosul obiect, iar în următoarele săptămâni scafandrii se vor scufunda, din nou, pentru a strânge noi informaţii.