Pacienți evacuați de urgență din secția ATI. S-a simțit un miros puternic de cablu ars

Momente de panică în secția mobilă de Terapie Intensivă a spitalului din Suceava. Pacienții au fost evacuați după ce s-a simțit un miros puternic de cablu ars.

26 feb. 2021, 14:52
Pacienți evacuați de urgență din secția ATI. S-a simțit un miros puternic de cablu ars

Pacienți evacuați de urgență din secția ATI. Secția mobilă de Terapie Intensivă a Spitalului din Suceava a fost evacuată, după ce acolo s-a simțit un miros puternic de cablu ars.

Cadrele medicale ale instituției au luat decizia transferării celor 10 pacienți pe secțiile COVID de la Spitalul de Infecțioase și Pneumologie.  Specialiștii și lucrătorii ISU au făcut verificări la toate instalațiile și aparatele funcționau în parametri normali.

Citește și: De sâmbătă, o nouă categorie de persoane se poate programa pentru vaccinare. Anunţul lui Valeriu Gheorghiţă despre etapele a doua şi a treia

Ulterior, s-a depistat faptul că sursa mirosului venea de la un șantier din proximitatea spitalului, unde erau arse mai multe deșeuri, iar mirosul a pătruns și în unitatea de terapie insensivă. Toți cei 10 pacienți au fost transferați înapoi, fără să existe vreo problemă sau complicație.

Pacienți evacuați de urgență din secția ATI. Incidentul s-a întâmplat joi seara, iar alerta a fost dată de medicul de gardă care se afla în secția ATI.

Tulpina românească a coronavirusului a fost identificată în 34 de ţări

Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, spune că aşa-numita tulpină românească a coronavirusului a fost descoperită în nu mai puţin de 34 de țări.

Citește și: O fetiță de ȘASE ani a căzut din telescaun. Intervenție dramatică cu elicopterul SMURD

„Nu avem motive să credem că aceasta tulpină este numai în România, sunt 34 de state unde a fost identificată, deci cred că e mai degrabă un element de interes pentru că a fost menționată Romania, dar nu e doar țara noastră”, a declarat profesorul Alexandru Rafila, referitor la mutația N439K, cunoscută şi sub numele de tulpina românească a coronavirusului. Acesta a adăugat că această nouă tulpină a fost prima oară detectată în Scoția, în martie anul trecut.

Totuşi, din datele medicale publicate în revistele de specialitate reiese că o a doua linie independentă (desemnată linia ii) a mutaţiei N439K a fost eșantionată pentru prima dată în România în 13 mai 2020, potrivit cell.com.

„E vorba de o mutație punctiformă-minimală, se poate asocia și cu alte mutații, virusul poate scăpa de răspunsul imun al vaccinului, dacă afectează zona aia neutralizată de anticorpi. Nu putem să afirmăm că rezistă la medicamente şi vaccinuri decât dacă ea se poate asocia și cu alte mutații și dacă apare o varianta de virus care să scape răspunsul sistemului imunitar”,  a mai spus deputatul PSD.