Pacienţii îngheaţă de frig în Spitalul Județean de Urgență Craiova

În plin cod de ger, în unele saloane din spitalul Judeţean Craiova pacienţii îngheaţă de frig. Bolnavii din secţiile de Cardiologie şi Ortopedie se învelesc noaptea cu câte două pături pentru a rezista. Pe timpul zilei stau îmbrăcaţi cu pulovere şi cu căciuli pe cap. Reprezentanţii spitalului spun că secţiile în cauză urmează a fi renovate şi atunci se va rezolva şi problema încălzirii.

RomaniaTV.net
01 mart. 2018, 09:51
Pacienţii îngheaţă de frig în Spitalul Județean de Urgență Craiova

Pacienții internați la Spitalul Județean de Urgență Craiova se plâng că în unele saloane este frig. Noaptea, bolnavii se învelesc cu câte două pături, iar în timpul zilei stau în pulovere şi cu căciuli pe cap.

Conducerea spitalului spune că doar în unele saloane este mai frig pentru că șase dintre coloanele de căldură au probleme. În majoritatea secțiilor, caloriferele au fost schimbate cu unele noi. 

„Este puţin mai frig în unele saloane pentru că există probleme la șase dintre coloanele de căldură ale spitalului prin care circulă căldură. Sunt mai slăbite și a fost scăzută presiunea agentului termic, astfel încât să nu se spargă. Nu putem să înlocuim aceste coloane pentru că se consideră că umblăm la structura spitalului și nu avem voie până în momentul în care întreg spitalul o să fie consolidat. Am schimbat caloriferele din aproape toate secțiile. La etajele trei și patru urmează să fie schimbate în perioada următoare pentru că secțiile de la aceste etaje o să intre în renovare totală“, a explicat dr. Bogdan Fănuță, managerul Spitalului Județean de Urgență Craiova, citat de gds.ro.