Pagina de Facebook a Tineretului USR, atacată de hackeri: „Să vedem cine mai râde acum, sexomarxiştilor trădători de neam”

În cursul nopții de miercuri spre joi pagina de Facebook a organizației de Tineret a USR a fost preluată de hackeri.

01 apr. 2021, 14:21
Pagina de Facebook a Tineretului USR, atacată de hackeri: „Să vedem cine mai râde acum, sexomarxiştilor trădători de neam”

Pagina de Facebook a Tineretului USR a fost preluată de hackeri, care au schimbat imaginea de copertă și au postat mai multe mesaje zeflemitoare la adresa acestora.

Atacatorii cibernetici au reușit să preia controlul paginii de Facebook a USR Tineret puțin după miezul nopții şi au schimbat imaginea de copertă cu una în care lansează amenințarea că în 21 de ore vor șterge pagina cu totul.

„Să vedem cine mai râde acum, sexomarxiștilor trădători de neam” – este mesajul care tronează în fruntea paginii.

USR Tineret

Hackerii au postat şi un mesaj în care spun că au închis grupul aferent paginii USR Tineret și i-au eliminat pe administratorii în drept.

Nici imaginea de profil nu a rămas neschimbată, USR fiind acum scris, în mod ironic, cu litere rusești, aluzie la neomarxismul de care a fost acuzată, în repetate rânduri, partidul condus de Dan Barna.

USR Tineret

Hackerii au mai avut o revendicare: o sticlă de coniac şi 0.3 bitcoin.

Pagina de Facebook a USR Tineret a fost spartă de hackeri: „O dau ieftin, pe o sticlă de coniac”

Informaţia a fost confirmată şi de către pagina PLUS Tineret, ai cărei administratori  „bănuiesc“ că în spatele atacului s-a aflat „o organizaţie politică, un actor statal sau doar un lup singuratic”.

„Suntem trişti că frăţiorilor de la USR Tineret le-a fost spartă pagina de fb şi că au pierdut accesul la ea. Nu vrem să speculăm dacă în spatele atacului cibernetic a stat o organizaţie politică, un actor statal sau doar un lup singuratic, dar îi susţinem în efortul de a-şi recupera accesul”, a transmis Generaţia PLUS, joi, pe Facebook.

„Hackerii” ar fi acţionat în cursul nopţii trecute, când au schimbat fotografia de profil a USR Tineret, şi au transmis „râdeţi la asta putorilor”. Într-un comentariu, noua pagină a transmis un mesaj în limba rusă din care reiese că încearcă să vândă pagina în schimbul unei sticle de coniac. „Vrei o pagina de facebook? O dau ieftin, pe o sticlă de coniac”.

Citeşte şi: Florin Cîţu, la centenarul Institutului Cantacuzino: „Cel mai important sprijin pe care Guvernul îl poate da specialiştilor este să nu îi încurce cu decizii politice”