Palestinieni, inclusiv copii, împuşcaţi mortal în Fâşia Gaza

Şapte palestinieni, inclusiv doi copii în vârstă de 12 şi 14 ani, au fost ucişi vineri prin împuşcare de către militari israelieni în Fâşia Gaza, în cursul unor manifestaţii şi ciocniri, a anunţat Ministerul Sănătăţii din enclava palestiniană.

RomaniaTV.net
28 sept. 2018, 20:40
Palestinieni, inclusiv copii, împuşcaţi mortal în Fâşia Gaza

Este vorba despre ziua cea mai sângeroasă de la 14 Mai încoace  în care au fost omorâţi peste 60 de palestinieni, în violenţe care au coincis cu inaugurarea Ambasadei Statelor Unite la Ierusalim, un motiv de indignare pentru palestinieni.

După mai multe săptămâni de relativă acalmie, aceste confruntări amintesc cât de precară rămâne situaţia în interiorul şi în jurul teritoriului palestinian sărăcit şi izolat, condus de mişcarea palestiniană islamistă Hamas, potrivit news.ro

Nasser Mossabeh, în vârstă de 12 ani, a fost ucis cu un glonţ în cap, la est de Khan Yunes, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii de la Gaza, Ashraf al-Qodra.

Mohammed al-Hum, în vârstă de 14 ani, şi Iyad Al-Shaer, în vârstă de 18 ani, au fost ucişi în confruntări separate, în centrul şi nordul teritoriului, a adăugat el.

 El a anunţat moartea altor patru palestinieni, în vârstă de aproximativ 20 de ani. ”Cei şase martiri au fost ucişi de tiruri cu gloanţe reale ale forţelor israeliene”, a denunţat el anterior.

Armata israeiană a anunţat manifestaţii şi ciocniri la care au luat parte, apreciază ea, peste 20.000 de palestinieni, în diverse puncte ale enclavei, de-a lungul barierei israeliene de securitate puternic apărate care desparte Fâşia Gaza de teritoriul israelian, potrivit news.ro.

Ea a anunţat că militari postaţi pe barieră au deschis focul, ripostând aruncării unor dispozitive explozive şi pietre. Contactată de AFP, ea nu s-a exprimat cu privire la cazurile particulare ale palestinienilor ucişi.

Armata a adăugat că a identificat o infiltrare pe teritoriul său a mai multor palestinieni care, apoi, s-au întors din drum.