Pandemia s-ar putea reintensifica în Europa din cauza nivelului scăzut al vaccinării. Avertismentul OMS

Pandemia este departe de a se termina la nivelul Europei, avertizează OMS. Şi asta deoarece nivelul vaccinării este insuficient.

10 iun. 2021, 13:44
Pandemia s-ar putea reintensifica în Europa din cauza nivelului scăzut al vaccinării. Avertismentul OMS

Pandemia s-ar putea reintensifica în Europa, atât timp cât nu se vor vaccina suficiente persoane. Pe această cale, aripa europeană a OMS atrage atenţia asupra greşelii din vara anului 2020, care a condus la creşterea numărului de infectări, relatează AFP.

Pandemia s-ar putea reintensifica în Europa atât timp cât lumea refuză să se vaccineze

Acoperirea vaccinală este departe de a fi suficientă pentru a proteja regiunea Europa”, avertizează directorul OMS Europa Hans Kluge.

Aproximativ 30% din populaţia regiunii OMS a fost vaccinată cu o primă doză de vaccin împotriva COVID, iar 17% din populaţie a fost vaccinată cu ambele doze.

Vaccinarea copiilor nu este o prioritate

În pofida nevoii de vaccinare masivă, OMS a anunţat în urmă cu câteva zile că vaccinarea copiilor nu este o prioritate, asta întrucât ei nu fac forme severe de boală. Expertul de vârf al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii spune că imunizarea copiilor împotriva COVID-19 nu este o prioritate ridicată pentru OMS, având în vedere oferta extrem de limitată de doze de vaccin.

Citeste si Varianta indiană, cu 60% mai transmisibilă decât cea britanică. Epidemiologii avertizează că un nou val epidemic ar putea apărea, în pofida vaccinării

Dr. Kate O’Brien spune că minorii nu ar trebui să fie o prioritate de imunizare prin vacinare, chiar dacă un număr tot mai mare de ţări autorizează acest lucru.

Cei mici se pot întoarce în siguranţă la şcoală dacă ceea ce facem este să imunizăm pe cei care sunt în jurul lor şi care sunt expuşi riscului”, a spus Dr. Kate O’Brien.

David Nabarro, trimis special al OMS pentru Covid-19, a declarat pentru Sky News că eradicarea coronavirusului nu este în acest moment “o ţintă rezonabilă pentru lume”.

Omenirea va fi nevoită să înveţe să coexiste cu acest virus, să îl împiedice să se propage şi să se ajungă la focare. Va trebui să putem să facem asta în viitorul previzibil. Eradicarea nu este o ţintă rezonabilă pentru lume în acest moment. De fiecare dată când există o creştere a numărului de cazuri, în minte apare ideea că se poate să fi apărut o nouă variantă. Nu ar fi surprinzător. Virusul nu va dispărea prea curând, vor apărea variante”, a spus Nabarro.

Citeste si Cum a ajuns România de pe primele locuri în topul ţărilor UE la campania de vaccinare la coada clasamentului


loading...
Partenerii noștri