Pandemie coronavirus: Carantina din Italia va fi probabil prelungită până după 1 mai, anunţă şeful Protecţie Civile

Carantina naţională din Italia pentru încetinirea propagării noului tip de coronavirus va fi probabil prelungită până după 1 mai, a declarat vineri şeful Agenţiei de Protecţie Civilă din Italia, Angelo Borrelli, la postul public de radio RAI, informează Reuters.

RomaniaTV.net
03 apr. 2020, 09:41
Pandemie coronavirus: Carantina din Italia va fi probabil prelungită până după 1 mai, anunţă şeful Protecţie Civile

Săptămâna aceasta guvernul italian a extins până pe 13 aprilie carantina, care presupune restricţii severe asupra deplasărilor şi suspendarea tuturor serviciilor şi firmelor care nu sunt considerate esenţiale pentru menţinerea reţelei de aprovizionare a Italiei.

Citeşte şi Ministrul Sănătăţii, mesaj după vizita la Arad: „În acel cort era o tânără italiancă, trata pacienţi români. Exemplu pentru noi”

Într-un interviu acordat radioului de stat RAI, Borrelli a fost întrebat dacă măsurile ar trebui să rămână în aplicare mai multe săptămâni. „Din păcate, vor fi” (menţinute), a răspuns el. „Nu cred că această situaţie… se va încheia până la 1 mai, trebuie să fim foarte riguroşi„, a spus Angelo Borrelli.

Până joi Italia a înregistrat oficial 13.915 de decese cauzate de COVID-19, mult mai multe decât orice altă ţară din lume.

Toţi românii care vin din aceste zone intră direct în carantină

Numărul ţărilor aflate în „zona roşie” ca urmare a epidemiei de coronavirus a ajuns la 12. Până acum, pe această listă se aflau doar cinci ţări: Italia, Franța, Germania, Spania și Iran. Persoanele care se întorc din aceste ţări intră automat în carantină instituţionalizată, timp de 14 zile.

Potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică, ţările considerate ”zone roşii” sunt: Austria, Belgia, Elveţia, Italia, Franţa, Germania, Spania, Iran, Marea Britanie, Olanda, SUA şi Turcia. 

Citeşte şi: BILANŢ CORONAVIRUS ROMÂNIA. 2738 persoane infectate cu COVID-19 până la 2 aprilie. Circa jumătate din cazuri, la Bucureşti şi Suceava

Restul ţărilor sunt considerate a face parte din aşa-numita „zonă galbenă”. INSP precizează că toate persoanele care sosesc dintr-o călătorie internaţională sunt obligate să se autoizoleze la domiciliu tot pe o perioadă de două săptămâni.

Lista actualizată intră în vigoare de la data de 3 aprilie, ora 00.00.