PANDEMIE CORONAVIRUS. Un tânăr căruia medicii i-au mai dat doar 24 de ore de viaţă s-a vindecat. Reîntâlnire emoţionantă cu mama sa

Un bărbat cu sindromul Down din Marea Britanie, diagnosticat cu coronavirus, a fost internat în stare gravă. Tânărul a reuşit să se vindece de COVID-19 iar întâlnirea cu mama sa a fost una emoţionantă. Imaginile au devenit virale.

21 apr. 2020, 13:42
PANDEMIE CORONAVIRUS. Un tânăr căruia medicii i-au mai dat doar 24 de ore de viaţă s-a vindecat. Reîntâlnire emoţionantă cu mama sa

Potrivit Daily Mail, Ben McCafferty s-a născut cu sindrom Down și, desi sindromul în sine nu reprezintă o patologie de risc în caz de infecție cu COVID-19, aproape jumătate din cei cu acest sindrom au malformații congenitale cardiovasculare. Iar persoanele cu probleme cardiovasculare sunt printre primele pe lista de risc COVID-19.

În aceste condiții, tânărul în vârstă de 34 de ani a ajuns, din cauza Coronavirus, în stare foarte gravă la spitalul Bradford Royal Infirmary din West Yorkshire. Părinților acestuia li s-a transmis să se aștepte ca fiul lor să mai trăiască doar 24 de ore. 

Deși medicii nu îi mai dădeau nicio șansă, pacientul s-a recuperat complet, iar momentul ieșirii din spital a fost unul atât de emoționant încât a devenit viral în toată lumea.

Sindromul Down (trisomia 21) reprezintă cea mai comună cauză genetică de retard mintal ușor și moderat, cauzată de prezența unui cromozom 21 suplimentar. Maladia este prezentă la copil încă din momentul conceperii. În țările dezvoltate, speranța de viață pentru persoanele cu sindrom Down este de 50-60 de ani.

Citeşte şi Cel mai sigur loc din România. Aici sunt cele mai puţine cazuri de coronavirus