Pandişpan pufos cu miere de albine, desertul care face furori printre gospodine. Secretul prăjiturii cu aromă discretă şi textură ca de burete

Pentru acele momente în care parcă ai mânca ceva bun sau pentru ocaziile în care aştepţi musafiri, avem pentru tine o propunere delicioasă, aromată şi pufoasă: un pandişpan cu miere de albine, cu o aromă discretă şi cu o textură ca de burete.

28 apr. 2023, 08:52

Deliciosul pandişpan pufos necesită doar patru ingrediente, mai exact ouă, zahăr, miere şi făină. Opţional, poate fi savurat alături de frişcă şi căpşuni. Îl poţi consuma ca atare sau la cafea, la ceai sau chiar împreună cu un lichior aperitiv.

Rețeta de pandișpan este foarte simplă, dar dacă nu se știu câteva secrete, rezultatul nu este unul reușit sau reuşeşte doar ocazional.

Pandişpan pufos. Ingrediente necesare

  • 4 ouă la temperatura camerei
  • 110 g zahăr
  • 2 linguri de miere
  • 100 g de făină

Cum prepari desertul

Sparge ouăle într-un vas metalic aşezat deasupra unei oale cu apă clocotită. Adaugă zahărul şi amestecă cu mixerul la viteză mare timp de 6 minute. Volumul compoziţiei ar trebui să se dubleze de patru ori.

Adaugă mierea de albine şi amestecă ci mixerul la viteză medie timp de aproximativ 30 de secunde.

Adaugă doar 1/3 din făina cernută, apoi mixează din nou la viteză medie înainte de a adăuga o a doua treime. Pune treimea rămasă și amestecă aproximativ 1 minut. Nu trebuie amestecat prea mult pentru a preveni „dezumflarea” compoziţiei.

Toartă aluatul într-o formă acoperită cu hârtie de copt.

Citeste si Prăjitura Creme Ole face furori printre gospodine. Cum prepari desertul plin de cremă, cu cea mai fină textură

Coace timp de 10 până la 15 minute la foc mediu într-un cuptor preîncălzit, până când blatul devine maro auriu. Acoperă rapid pandişpanul cu folie de aluminiu, redu temperatura și lasă-l să se coacă în continuare, aproximativ 40 de minute.

Desertul este gata în momentul în care trece testul scobitorii: introdu o scobitoare curată în pandişpan, iar dacă aceasta iese curată, fără nicio urmă de aluat pe ea, înseamnă că este timpul să opreşti focul.

Scoate imediat pandişpanul din formă şi aşază-l pe grătar. Lasă-l să se răcească complet, după care „îmbracă-l” în folie de plastic. Trebuie lăsat în folie 12 ore. Acesta este secretul texturii pufoase şi uşor umede.

Înainte de a-l tăia şi a-l servi, îndepărtează-i marginile.

Citeste si Batoane Bounty de casă. Desertul fabulos pe care iubitorii de cocos îl vor adora