Pandurii Târgu Jiu a remizat cu Hapoel Tel Aviv, în Liga Europa

Pandurii Tg. Jiu şi Hapoel Tel Aviv au terminat la egalitate, 1-1 (1-1), joi seara, pe Cluj Arena, în prima manşă a turului III preliminar al competiţiei de fotbal Europa League.

RomaniaTV.net
01 aug. 2013, 20:43
Pandurii Târgu Jiu a remizat cu Hapoel Tel Aviv, în Liga Europa

Pentru gorjeni a marcat Dan Nistor (4), în timp ce pentru oaspeţi a punctat Lucas Sasha (29).

Meciul de la Cluj a început practic de la scorul de 1-0 pentru gorjeni, după ce Matulevicius a întors o minge spre Nistor, acesta trimis destul de slab spre poartă, însă portarul a scăpat balonul peste el (4), scrie Agerpres.

Echipa lui Cristian Pustai a solicitat penalty două minute mai târziu, când Christou a fost agăţat în careu, dar arbitrul nu a acordat nimic.

Eric l-a testat de la distanţă pe Amos (18), însă portarul israelian a reţinut în doi timpi.

Hapoel a preluat apoi controlul jocului, a fost mai agresivă, mai tehnică şi mai rapidă, iar ocaziile de gol nu au întârziat să apară la poarta lui Stanca. Damari a fost periculos în două rânduri, mai întâi a tras pe lângă ţintă (24), iar apoi şutul său a fost prins de Stanca (26). Oaspeţii au restabilit egalitatea în min. 29, când brazilianul Lucas Sasha a executat perfect o lovitură liberă de la circa 20 de metri: 1-1.

Până la pauză, Hapoel a mai avut două oportunităţi, prin Schechter (40), dar Stanca a respins foarte bine, şi Gerzicich (45), reluare peste poartă.

În repriza secundă, Pandurii a schimbat registrul şi a fost mai incisivă, iar ocaziile mari de gol au venit imediat: Amos a fost salvator în două rânduri, la voleul lui Eric (49) şi la şutul din careu al lui Momcilovic (52).

Schechter a fost şi el foarte periculos în min. 57, când a reluat din prima centrarea lui Dgani, însă Stanca a respins în corner.

După o perioadă de acalmie în joc, Eric a reuşit o fază spectaculoasă şi l-a angajat pe lituanianul Matulevicius, însă acest a fost deposedat in extremis de portarul Amos (72). Balticul s-a remarcat şi un minut mai târziu, când şutul său a trecut peste poartă.

Meciul s-a încheiat nedecis, un rezultat echitabil totuşi, chiar dacă vicecampioana României a avut trei ocazii mari în repriza secundă. Pandurii păstrează şanse de calificat în partida revanşă de la Tel Aviv, pe 8 august.