Panică la bordul unui avion Ryanair! Mai mulţi pasageri au leşinat, iar unul a avut nevoie să fie resuscitat

Un tânăr de 27 de ani susține că el și alți trei pasageri au leșinat pe timpul unui zbor cu Ryanair, de la Budapesta la Edinburgh, la scurt timp după decolare. Un adolescent chiar a avut nevoie de CPR (resuscitare cardio-pulmonară).

RomaniaTV.net
04 feb. 2020, 09:02

Bărbatul care a leșinat într-un avion Ryanair a descris „panica” din aeronavă. Shaun Pinkerton a declarat că o alarmă s-a declanşat la îmbarcarea în avion, dar comandatul aeronavei a decis să decoleze la ora planificată, potrivit Mirror.

La o oră de la decolare, o fată de 17 ani a leşinat și avut nevoie de CPR, a povestit tânărul. Apoi, alte trei persoane au leșinat.
Potrivit tânărului, în avion nu exista suficient oxigen, însă compania Ryanair a precizat că nu a avut nicio problemă cu aeronava.

Erau oameni care stăteau pe coridoare şi făceau CPR, având rezervoare imense de oxigen. Chiar şi eu am avut nevoie de o mască de oxigen. Apoi am intrat în șoc și m-am agitat foarte tare”, a povestit Pinkerton.

Bărbatul a mai povestit că echipajul scosese rezervoarele de oxigen pentru a ajuta pasagerii afectați, care se aflau în fața și în centrul avionului.

A depus plângere împotriva companiei Ryanair

Bărbatul a mai precizat că incidentul i-a creat o frică de zbor şi a anunţat că a depus o plângere împotriva companiei Ryanair.

Cum explică Ryanair incidentul

Un purtător de cuvânt al companiei aeriene a declarat pentru The Independent: „Echipajul acestui zbor de la Budapesta la Edinburgh (31 ianuarie) a solicitat asistență medicală la aterizare, după ce doi pasageri s-au îmbolnăvit la bord. Aeronava a aterizat normal, iar pasagerii au fost aşteptaţi de medici pentru un tratament suplimentar”.