Papa Francisc îl evocă pe Hitler. Fostul dictator nazist ne arată unde duce populismul

Publicat: Marţi, 23 Octombrie 2018 22:37 // Actualizat: Marţi, 23 Octombrie 2018 22:37 // Sursa: romaniatv.net

Papa Francisc a predicat marţi toleranţa faţă de refugiaţi şi a denunţat populismul - evocând spectrul fostului dictator nazist Adolf Hitler.

Suvernaul Pontif a îndemnat ca tinerii să fie învăţaţi istoria războaielor din secolul al XX-lea, ”pentru ca să nu cadă în aceeaşi greşeală şi să ştie cum se răspândeşte populismul”.

”Ne gândim întotdeauna la Hitler din perioada 1932-1933, acel individ care a promis dezvoltarea Germaniei; ei ar trebui să ştie cum încep problemele (...); nu putem trăi răspândind ura”, a avertizat Francisc.

Papa argentinian a făcut aceste declaraţii la lansarea unei cărţi despre înţelepciunea bătrânilor, la Vatican, unde persoane mai tinere sau mai bătrâne din public i-au pus întrebări.

Papa a făcut o analiză a populismului şi a moştenirii războaielor mondiale, după ce o femeie în vârstă care predă italiana migranţilor i-a spus că este tulburată de înăsprirea atitudinii faţă de refugiaţi.


Francisc a subliniat că Biblia propovăduieşte primirea migranţilor, dar a adăugat că guvernele au dreptul să limiteze imigraţia.

”Un Guvern trebuie să aibă inima deschisă şi să primească, instalaţii bune de primire şi prudenţa de a spune «pot (primi) până la acest punct, după care nu pot»”, a declarat Suveranul Pontif.

”De aceea este important ca toată Europa să încheie un acord cu privire la această problemă”, pentru ca ţări aflate în prima linie a migraţiei, ca Italia, Spania sau Grecia, să nu se trezească cu o parte disproporţionată de refugiaţi, a declarat el.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
adolf hitler migranţi Papa Francisc populism refugiaţi Ura Vatican
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8332
RON
28 Mar
noapte 6 °
zi 19 °
Ultimele joburi adaugate
24 H