Papa Francisc, mesaj de speranţă: „Nu există pandemie şi nici criză care să poată stinge lumina Crăciunului”

Papa Francisc a transmis duminică un mesaj de speranţă şi de răbdare, înainte de Crăciun, în condiţiile în care întreaga lume se confruntă cu pandemia de coronavirus.

06 dec. 2020, 20:11
Papa Francisc, mesaj de speranţă: „Nu există pandemie şi nici criză care să poată stinge lumina Crăciunului”
Papa Francisc, mesaj de speranţă: "Nu există pandemie şi nici criză"

Papa Francisc a rostit rugăciunea Angelus în faţa credincioşilor care s-au adunat în Piaţa Sf. Petru. Suveranul Pontif a remarcat că în piaţă a fost instalat un brad de Crăciun, iar scena Naşterii Domnului se află în pregătire.

”Aceste simboluri ale Crăciunului sunt instalate totodată şi în multe cămine, spre încântarea copiilor, dar şi a adulţilor. Sunt simboluri sau semne de speranţă, cu precădere în aceste vremuri dificile”, a spus Papa Francisc, potrivit Agerpres.

Papa Francisc, despre Crăciunul în pandemie. „Nu există pandemie”

Suveranul Pontif i-a îndemnat pe credincioşi să nu se oprească la ”simbolurile” Crăciunului, ci să le accepte ”semnificaţia”, care este ”Isus, iubirea lui Dumnezeu” şi ”bunătatea infinită” pe care a revărsat-o asupra lumii.

”Nu există pandemie şi nici criză care poate stinge această lumină. Să o lăsăm să ne intre în inimi şi să luăm legătura cu cei care au cea mai mare nevoie”, a mai precizat Suveranul Pontif.

Citeşte şi: Contul de Instagram al Papei Francisc a apreciat o poză cu un model brazilian aproape dezbrăcat. Anchetă de proporţii la Vatican

Recent, Papa Francisc a descris pandemia de COVID-19 drept o „doamnă care ne face mult rău”, adăugând că „trebuie să ţinem cont” de măsurile de precauţie, însă nici suveranul pontif, nici consilierii săi apropiaţi nu au fost văzuţi purtând măşti la audienţa generală.

„Voi sta aici sus. Mi-ar plăcea foarte mult să cobor şi să vă salut pe fiecare dintre voi, însă trebuie să păstrăm distanţa. În cazul în care cobor, oamenii vor forma imediat grupuri… iar acest lucru este împotriva precauţiilor de care trebuie să ţinem cont în faţa acestei doamne pe nume COVID, care ne face mult rău”, a declarat Papa Francisc, în faţa publicului format din câteva sute de persoane, aproape toate purtând măşti.

În urmă cu aproape o lună, Papa Francisc s-a rugat pentru victimele incendiului de la Piatra Neamţ. La sfârşitul predicii „Angelus”, Sfântul Părinte a vorbit despre tragedia petrecută în România.

Citeşte şi: Papa Francisc se roagă pentru victimele tragediei de la spitalul din Piatra Neamț