Papa Francisc nu va oficia ceremoniile de Anul Nou din cauza durerilor. De ce boală suferă

Papa Francisc nu va oficia ceremoniile din ajunul Anului Nou şi din prima zi a anului din cauza unei crize de sciatică, a anunţat joi Vaticanul. Va fi prima dată în mulţi ani când Suveranul Pontif, care a împlinit luna aceasta 84 de ani, este nevoit să lipsească de la un eveniment papal din motive de sănătate.

31 dec. 2020, 15:43
Papa Francisc nu va oficia ceremoniile de Anul Nou din cauza durerilor. De ce boală suferă
Papa Francisc nu va oficia ceremoniile din ajunul Anului Nou şi din prima zi a anului

Papa Francisc nu va oficia ceremoniile de Anul Nou. Evenimentul de joi după-amiază va fi condus de cardinalul Giovanni Battista Re, iar slujba de vineri va fi ţinută de cardinalul Pietro Parolin, secretarul de stat al Vaticanului, potrivit News.ro.

Citeşte şi: Papa Francisc se plânge că „ne-a fost sechestrat Crăciunul”. Îndemnul Suveranului Pontif pentru aceste Sărbători

Vaticanul a precizat că Papa va rosti rugăciunea de vineri, la prânz, aşa cum a fost planificat.

Papa Francisc suferă de sciatică, boală care cauzează dureri ce radiază din zona lombară de-a lungul nervului sciatic în partea de jos a corpului, şi, cu regularitate, primeşte tratament pentru aceasta.

Papa Francisc a proclamat 2021 drept Anul Familiei

Papa Francisc anunţă un An al Familiei în 2021, consacrat locului familiei în Biserica Catolică şi susţinerii cuplurilor în vederea căsătoriei şi în dificultăţile vieţii conjugale, în care parohiile şi diocezele sunt însărcinate să acorde o atenţie specială cuplurilor înainte şi după uniune şi să ajute familiile în criză.

Papa Francisc a făcut acest anunţ în cadrul rugăciunii Angelus, duminică, la cinci ani după ce Suveranul Pontif îndemna la dragoste în familie, în ”Amoris Laetitia”. Anul Familiei urmează să înceapă de Sfântul Iosif din Nazaret, la 19 martie 2021, şi să se încheie la 26 iunie 2022, odată cu cea de a 10-a Întâlnire Mondială a Familiilor, la Roma.

Citeşte şi: Papa Francisc, mesaj de speranţă: „Nu există pandemie şi nici criză care să poată stinge lumina Crăciunului”

Suveranul Pontif a evocat îndelung, în predica sa de duminică, pe care a susţinut-o în Biblioteca palatului apostolic, la Vatican, ”valoarea educativă a nucleului familial (…), fondat pe dragoste”. El a îndemnat familiile să pună pe primul loc ”iertarea faţă de discordie”. ”Într-o familie sunt trei cuvinte trei cuvinte pe care trebuie să le preţuim mereu: te rog, mulţumesc, iertare”, a declarat el.

Papa i-a invitat pe creştini, într-un mesaj postat pe Twitter, să încredinţeze ”Sfintei Familii din Nazaret acest drum împreună cu familiile din întreaga lume”.