Papa Francisc, previziuni sumbre pentru omenire: „Sunt semne ale unor şi mai mari distrugeri” VIDEO

În timpu slujbei de duminică, de la Vatican, prilejuită de ziua Fecioarei din Guadelupe, Papa Francisc a avertizat asupra faptului că, oricît de rea ar părea situaţia actuală, există semne că aceasta s-ar putea înrăutăţi în următoarea perioadă.

13 dec. 2022, 18:39
Papa Francisc, previziuni sumbre pentru omenire: „Sunt semne ale unor şi mai mari distrugeri” VIDEO

În ciuda faptului că omenirea se confruntă în momentul actual cu un război între Rusia şi Ucraina, care ar putea escalada în unul continental sau chiar mondial, cu o creştere a costului traiului greu de suportat pentru majoritatea populaţiei, la nivel global, şi fiind tocmai trecută printr-o pandemie care a blocat economia mondială timp de aproape doi ani, Papa Francisc avertizează că situaţia s-ar putea să devină şi mai gravă.

În discursul său, Suveranul Pontif a spus că „trecem printr-un moment amar, marcat de război, foamete, sărăcie şi suferinţă”, dar în aceste vremuri grele „există semne ale unor distrugeri şi mai mari”, potrivit Daily Mail.

Papa Francisc a celebrat luni, 12 decembrie a.c., Sfânta Liturghie în bazilica San Pietro în comemorarea liturgică a Fericitei Fecioare Maria de la Guadalupe, ocrotitoarea cerească a Americii și Filipinelor.

Citeşte şi: Primii şi singurii nonupleţi din lume a ajuns acasă după 19 luni de supraveghere în spital GALERIE FOTO

Într-un comunicat de presă al Comisiei Pontificale pentru America Latină se subliniază că ”la nouă ani de la al V-lea centenar de la evenimentul de la Guadalupe, în Mexic, catolicii de pe întregul continent american sunt chemați să redescopere semnificația profundă a prezenței lui Isus Cristos prin intermediul Fecioarei Maria în țările noastre. Ne-a fost încredințat un exemplu extraordinar de evanghelizare înculturată, care ne cheamă să valorificăm devoțiunile mariane care ne interpelează în fiecare din națiunile noastre diferite”.

În același timp, comunicatul amintește că Sfânta Maria de la Guadalupe, în dialogul său cu Sfântul Juan Diego, invită la a prețui cu o nouă vigoare frumusețea și demnitatea prezenței profetice a femeilor, necesara participare a laicilor la responsabilitatea de conducere, opțiunea pentru cei săraci, sinodalitatea ca dimensiune dinamică de comuniune și orientarea radicală a întregii vieți către Isus Cristos. În acest fel, familiile, țările și întregul continent american pot deveni o mică casă sacră în care să poată fi vestită liber credința în ”Dumnezeul adevărat în care se trăiește”.

Citeşte şi: Maria Zaharova, „gura de foc” a lui Lavrov, a izbucnit în lacrimi: „Îngropaţi în noroi, inhalăm duhoarea mlaştinilor”