Papa Francisc, prima vizită în străinătate de la începutul pandemiei de coronavirus. Suveranul Pontif merge la locul naşterii lui Avraam

Papa Francisc urmează să efectueze o vizită în Irak, în perioada 5-8 martie, prima sa vizită în străinătate de la începutul pandemiei şi o premieră istorică a unui Suveran Pontif, a anunţat luni Sfântul Scaun.

07 dec. 2020, 16:54
Papa Francisc, prima vizită în străinătate de la începutul pandemiei de coronavirus. Suveranul Pontif merge la locul naşterii lui Avraam

„Acceptând invitaţia Republicii Irak şi Bisericii Catolice locale, Papa Francisc va efectua o călătorie apostolică în această ţară, de la 5 la 8 martie, în care va vizita Bagdadul, câmpia Ur legată de amintirea patriarhului Avraam, oraşul Ebril, dar şi Mosulul şi Qaraqosh, în câmpia Ninive„, a precizat într-un comunicat un purtător de cuvânt într-un comunicat, citat de Reuters.

Citeşte şi Papa Francisc, mesaj de speranţă: „Nu există pandemie şi nici criză care să poată stinge lumina Crăciunului”

Această vizită fără precedent a unui Papă ”simbolizează un mesaj de pace pentru Irak şi întreaga regiune”, a reacţionat într-un comunicat Ministerul irakian de Externe.

Înainte de pandemia covid-19, Papa Francisc şi-a exprimat în mod clar dorinţa de a vizita această ţară, a cărei populaâie ”martirizată” de război o evocă frecvent.

Suveranul Pontif îşi exprima ”voinţa”, în 2019, la primirea reprezentanţilor unor acţiuni de ajutorare ale bisericilor orientale, de a vizita Irakul în 2020. Acesta l-a primit la Vatican, în ianuarie 2020, pe preşedintele irakian Barham Salih.

În urmă cu aproape o lună, Papa Francisc s-a rugat pentru victimele incendiului de la Piatra Neamţ. La sfârşitul predicii „Angelus”, Sfântul Părinte a vorbit despre tragedia petrecută în România.

La rugăciunea ”Îngerul Domnului” de duminică 15 noiembrie 2020, Sfântul părinte a transmis apropierea și rugăciunea sa față de familiile îndurerate pentru pierderea celor dragi în urma incendiului care a izbucnit în seara de sâmbătă la secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Județean din Piatra Neamț. Papa Francisc: «Ieri, într-o structură spitalicească din România, în care erau internați mai mulți pacienți afectați de coronavirus, a izbucnit un incendiu care a provocat victime. Îmi exprim apropierea mea și mă rog pentru ei, să ne rugăm pentru ei!»

În diverse ocazii, papa s-a rugat, de asemenea, pentru medicii și autoritățile din lumea întreagă pentru ca să gestioneze în spirit de slujire criza sanitară.