Papa îşi transformă Palatul din Vatican în refugiu pentru oamenii fără adăpost – FOTO

Un palat din Vatican care dateayă din secolul al XIX+lea a fost transformat de Papa Francisc într-un refugiu pentru oamenii săraci şi fără adăpost. Frumoasa clădire numită Palazzo Migliori se află chiar lângă faimoasa piață Sf. Petru din Vatican. 

RomaniaTV.net
03 feb. 2020, 07:39

Palatul a fost folosit anterior ca refugiu pentru mame tinere, singure, iar acum, Papa Francisc a decis să-l transforme în refugiu pnetru cei fără adăpost după ce refugiul femeilor s-a mutat într-o altă locație.

Supranumit „Un palat pentru săraci”, palatul a fost binecuvântat de Papă vineri, 31 ianuarie, chiar înainte de Ziua Mondială a Săracilor. Vatican News a raportat că Papa Francis l-a îndrumat personal pe Almonerul său, cardinalul Konrad Krajewski, să-l transforme într-un loc unde persoanele fără adăpost și săracii Romei pot „dormi, mânca și învăța”.

Citeşte şi: Papa Francisc a numit prima femeie cu rang înalt în Secretariatul de Stat al Sfântului Scaun

Palazzo Migliori cu patru etaje a fost achiziționat de Vatican în anii 1930 și poartă în continuare numele familiei romane care l-a construit în anii 1800. Cardinalul Krajewski a spus că cele două etaje superioare ale clădirii vor fi folosite pentru cămine, unde aproximativ 50 de bărbați și femei pot dormi, în timp ce cele două etaje inferioare vor fi folosite pentru voluntari pentru a învăța oamenii cum să folosească un computer. De asemenea, va exista spațiu suplimentar pentru lectură, recreere și consiliere psihologică.

După încurajarea din partea Vaticanului, compania de construcții care s-a ocupat de renocarea palatului, a angajat un grup de oameni fără adăpost pentru a-i ajuta, și au fost atât de impresionați de munca lor încât i-au angajat cu normă întreagă. 

Citeşte şi: Papa Francisc, foarte îngrijorat de un conflict „la scară mai mare” între Statele Unite şi Iran

În 2016, Papa a invitat persoanele fără adăpost în Vatican pentru a le oferit o masă doar pentru ei, unde a criticat felul în care sunt trataţi săracii din societate. Potrivit MailOnline, în timpul masei Papa Francisc a spus: „Este rău că suntem obișnuiți cu această respingere. Ar trebui să fim îngrijorați atunci când conștiințele noastre sunt anesteziate și nu mai vedem problemele grave din lume. Aceasta este originea contradicției tragice a epocii noastre: pe măsură ce progresele și noile posibilități cresc, chiar dacă este un lucru bun, din ce în ce mai puține persoane pot beneficia de ele”.