Păpădia, planta medicament. Ce afecţiuni poţi trata şi cum funcţionează

Încă de la începutul primăverii şi până toamna târziu, te poţi bucura din plin de păpădie, despre care se spune că are puteri vindecătoare. Papadia este bogată în vitaminele A, B, C, D, E şi în minerale precum potasiu, calciu, fosfor, fier şi sodiu. 

RomaniaTV.net
27 mai 2014, 05:45
Păpădia, planta medicament. Ce afecţiuni poţi trata şi cum funcţionează

Sanatatea oaselor. Sursa de magneziu, potasiu, calciu si fier, papadia ajuta la intarirea oaselor, fiind indicata si reumatism, artroza si guta.  De asemenea, papadia contine bor, care favorizeaza cresterea nivelului de estrogen, protejand astfel de osteoporoza.

Atenueaza pistruii. Papadia este utila si din punct de vedere cosmetic. Pentru a estompa pistruii, se poate spala fata, de doua ori pe zi, cu un decoct obtinut din 50 g flori de papadie fierte intr-un litru de apa. Acelasi decoct poate fi folosit si pentru combaterea acneei, a furunculozei, a varicelor, a cuperozei si a altor afectiuni dermatice.

Detoxifica organismul. Se poate  consuma, intre mese, un decoct obtinut din 50 de grame de radacina la un litru de apa. Desigur, in timpul curei de detoxifiere vei elimina din alimentatie carnea grasa, prajelile si dulciurile.

Continuarea pe Lyla.ro.