Paradă cu torţe la festivalul dacilor din Alba

Paradă de noapte cu torţe aprinse, la deschiderea Festivalului Cetăţilor Dacice din Alba. Zeci de luptători daci şi romani, gladiatori şi nimfe au defilat azi-noapte cu torţe la Cricău, în apropiere de Alba-Iulia. Au dat startul celui mai important festival dacic.

RomaniaTV.net
19 iun. 2015, 08:07
Paradă cu torţe la festivalul dacilor din Alba

Timp de 3 zile, oamenii se va întoarce cu peste 2.000 de ani în urmă pentru a povesti istoria ultimilor daci liberi. 200 de tineri se transformă în personaje istorice. Pentru prima dată, evenmentul are loc în 5 localităţi din Alba, foste cetăţi dacice.

Citeşte şi: VALEA REGILOR DACI: Piramidele MISTERIOASE din Maramureş

O paradă de noapte cu torțe, la care au participat zeci de luptători daci și romani, gladiatori și nimfe, a marcat, joi seara, începutul celei de a IX-a ediții a Festivalului Cetăților Dacice, care anul acesta se va desfășura la Cricău, scrie alba24.ro

Trupele daco-romane din cetatea Apoulon au oferit un spectacol publicului. “Lupii Apulonului” ,Garda romană și nimfele și au defilat la “parada torţelor”.

Aproape 200 de luptători daci şi romani, nimfe şi gladiatori din cetăţile dacice din Alba vor reînvia istoria şi legendele locale în cel mai important festival dacic din România – Festivalul Cetăţilor Dacice.

Luptele între daci şi romani, cascadoriile ecvestre şi concertele în aer liber vor fi ingredientele principale ale festivalului. La acest eveniment va cânta şi trupa PHOENIX.

Citeşte şi: MISTERELE DACILOR. Ce limbă vorbeau de fapt şi de ce nu foloseau scrierea

Festivalul Cetăţilor Dacice este şi în acest an o invitaţie inspirată pentru cei care iubesc istoria transformată în spectacol. Timp de trei zile festivalul cuprinde spectacole de reenactment, lupte între daci şi romani, ateliere antice, expoziţii, concerte dar şi întreceri între voinicii şi „puii de daci” din cetăţile dacice din Alba.