Parastasul de 40 de zile al lui Ion Dichiseanu. Omagiul familiei şi al colegilor pentru marele actor. Imagini emoţionante

În weekend a avut loc parastasul de 40 de zile al lui Ion Dichiseanu. Toţi cei care l-au iubit și l-au admirat, s-au strâns sâmbătă la Cimitirul Bellu din Capitală.

27 iun. 2021, 20:23

Parastasul de 40 de zile al lui Ion Dichiseanu. Au fost momente emoţionante la 40 de zile de la moartea actorului, la mormântul de la Cimitirul Belu al acestuia.

Parastasul de 40 de zile al lui Ion Dichiseanu. Momente emoţionante

Citeşte şi Simona Florescu, primele declaraţii la o lună de la moartea lui Ion Dichiseanu: „E foarte greu”

Mormantul maestrului Ion Dichiseanu a fost acoperit cu flori dar și masti, pentru că maestrul a iubit teatru. Familia și cei prezenti au avut un ecran și au putut vedea imagini cu marele actor de cand acesta era în viata.

Cea care s-a ocupat de organizarea parastasului a fost Gabriela Lucuţar, femeia care s-a ocupat şi de funeralii.

„Maestrul toata viata a jucat roluri, iar acum ne-am gândit să aducem scena aici”, a mărturisit Gabriela Lucuţar.

Ion Dichiseanu era şi un mare fan al fotbalului. Astfel, din respect pentru dragostea maestrului față de sport, deasupra ecranului pe care au rulat imaginile cu acesta, au fost așezate însemnele Rapidului și simbolul universal al teatrului.

„Am jucat fotbal la ‘pitici’ la Rapid. Mi-a plăcut mult sportul în general și fotbalul în special, dar n-am prea avut timp pentru el! În schimb, am fost alături de Rapid tot timpul. Și atunci când eram plecat din țară”, declara Ion Dichiseanu în 2019.

Fiica marelui actor le-a mulţumit tuturor pentru mesajele şi gândurile frumoase.

„Am apreciat și mesajele și gândurile, dar sincer vă spun că nu am putut să răspund nimănui. Nu știu dacă o să pot trece vreodată (n.r. peste durerea pierderii tatălui). Fiecare moment pentru mine și fiecare zi care trece este grea pentru că el nu mai este fizic și îmi este dor de el în fiecare clipă.(…) Deocamdată vreau să îmi canalizez toate gândurile către tata pentru a încerca să păstrez o comunicare cu el”, a declarat Ioana Dichiseanu.

Reamintim că Ion Dichiseanu a murit la 87 de ani, fiind înmormântat pe 22 mai, pe Aleea Actorilor din Cimitirul Bellu, cu onoruri militare. Cortegiul funerar, în drumul spre Cimitirul Bellu, a fost oprit pentru câteva momente la casa actorului din strada Armenească.

Sicriul marelui actor a fost acoperit cu drapelul tricolor iar pe cruce a fost înfăşurat un fular al echipei Rapid Bucureşti.

Citeşte şi Cine este femeia în alb de la înmormântarea lui Ion Dichiseanu. Care este semnificaţia sacourilor albe şi a eşarfelor mov purtate de cele mai iubite femei din viaţa actorului