Procurorii care NU s-au opus eliberării violatorilor elevei din Vaslui, verificaţi de Parchetul General

O echipă a Parchetului General se află la sediul Parchetului din Vaslui pentru efectuarea de verificări în cazul fetei violate de șapte tineri, susține Asociația pentru Implementarea Democrației (AID).

RomaniaTV.net
22 iul. 2015, 10:15
Procurorii care NU s-au opus eliberării violatorilor elevei din Vaslui, verificaţi de Parchetul General

Asociația pentru Implementarea Democrației susține că a fost informată, în urma unei sesizări depuse anterior, că la nivelul Parchetului General a fost constituită o echipă de procurori care efectuează ample verificări exclusiv pentru acest caz.

De asemenea, în urma elementelor noi apărute în mass-media, Parchetul General efectuează verificări/control inclusiv la fața locului, la sediul Parchetului din Vaslui.

„În urma completării anchetei cu rezultatele verificărilor efectuate la fața locului, în decurs de câteva zile, concluziile și eventualele măsuri luate vor fi făcute publice”, se precizează în comunicatul AID, potrivit Agerpres.

AID anunță că va aduce la cunoștința statelor membre din spațiul euroatlantic cazul fetei violate din Vaslui, această informare fiind efectuată din perspectiva respectării statului de drept și a drepturilor și a libertăților cetățenilor.

„Așa cum AID a efectuat astfel de informări către mediul diplomatic vizând fapte de corupție, acest caz reprezintă doar un exemplu a unei practici generalizate în zonele cu dezvoltare economică precară, izolate sau cu educație deficitară și necesită o atenție sporită din partea mediului academic. Ținând cont de faptul că județul Vaslui se află în primele 10 județe la nivelul întregii țări din perspectiva numărului de violuri și abuzuri sexuale, numai în primele 6 luni ale acestui an s-au înregistrat 30 cazuri și anume 25 cazuri de acte sexuale cu minori și 5 cazuri de corupere sexuală, considerăm vitală informarea și implicarea mediului internațional în susținerea statului de drept, atât din perspectiva luptei împotriva corupției, cât și din perspectiva încălcării unor drepturi și libertăți fundamentale ale cetățenilor, cu atât mai mult, în cazuri de acest gen care afectează grav psihologia întregului popor și cu precădere a comportamentelor și atitudinilor din comunitățile locale, adevărate orori”, adaugă Asociația pentru Implementarea Democrației.

Premierul Victor Ponta a postat pe Facebook, miercuri, un mesaj de solidarizare cu tânăra violată anul trecut de şapte brute, în judeţul Vaslui, şi obligată acum să treacă printr-o altă dramă şi să-şi vadă agresorii liberi, puşi doar sub control judiciar.

Victor Ponta atrage atenţia în mesajul său de pe reţeaua de socializare că este timpul ca justiţia să nu-şi mai facă treaba doar în cazurile mediatizate.

„Îmi exprim solidaritatea cu victima infracțiunii de la Vaslui și cu toate victimele care au de suferit în țară și pentru care nu se face dreptate! Îmi exprim indignarea pentru faptul că de ani de zile spunem că ‪#‎Justiția‬ trebuie să îi pedepsească pe toți în mod egal, de ani de zile se văd la TV doar bătăliile politice, dar dacă nu se afla de către presă ce s-a întâmplat la Vaslui, niște infractori periculoși stăteau acasă. Cred că e un lucru foarte grav că nu ne concentrăm pe viața de zi cu zi a oamenilor. Vreau să cred că după acest moment se va schimba ceva cu adevărat!”, a scris Victor Ponta pe Facebook.

Victor Ponta a abordat subiectul şi în şedinţa de Guvern, cerându-i pe un ton vehement ministrului Justiţiei să se asigure că în acest caz se va face dreptate.

Citeşte şi: Ce le transmite Adrian Corduneanu celor 7 VIOLATORI din Vaslui: Băi, animalelor, dacă vă prind, vă…

Violul care a scandalizat o ţară întreagă s-a întâmplat într-o seară de noiembrie, în 2014. O fata de 17 ani terminase orele şi se întorcea acasă, într-un sat aflat la 5 kilometri distanţă de oraşul Vaslui, când un consătean care era cu maşina s-a oferit să o ducă acasă. Adolescenta a acceptat pentru că-l cunoştea, însă ce a urmat este de neimaginat. Tânărul a dus-o pe un câmp şi şi-a chemat prietenii. Acolo au violat-o ore în şir şi au supus-o la perversiuni. Fata a leşinat de mai multe ori, însă asta nu i-a făcut pe violatori să se oprească. Cei 7 indivizi au fost arestaţi la scurt timp.

Familiile violatorilor au încercat să cumpere tăcerea fetei şi să o facă să renunţe la acuzaţii. Văzând că nu reuşesc, au încercat şi prin alte persoane să-i convingă pe oameni să se lase cumpăraţi.

Trei dintre violatori şi-au recunoscut apoi faptele, iar judecătorii i-au recompensat cu judecarea în libertate. Ceilalţi patru au fost eliberaţi, judecătorii Tribunalulului Vaslui considerând că nu pot fi discriminaţi şi că lipsa antecedentelor penale îi recomandă drept băieţi buni.

La proces, fata a dat nas în nas cu agresorii care au traumatizat-o. Pentru că tânăra nu a aceptat bani ca să renunţe la proces, violatorii încearcă acum să o discrediteze şi spun că ea a fost cea care i-a ademenit.

În faţa anchetatorilor, fata a povestit ororile la care a fost supusă. Cu toate că a plâns şi i-a implorat pe agresori să o lase în pace, aceştia au agresat-o sexual până la leşin. Eleva a povestit că a fost dusă pe un câmp şi batjocorită.

„Am început să plâng, iar el a început să ţipe la mine. L-am rugat să mă ducă acasă, însă a spus că nu voi pleca de acolo până nu voi întreţine relaţii sexuale cu toţi”, a povestit eleva,  potrivit România TV.

Tânăra a leşinat de mai multe ori, dar indivizii au turnat alcool pe ea ca să o trezească. „Am leşinat din nou, iar unul dintre ei, bruscandu-mă, mi-a spus că dacă voi mai juca teatru, mă va bate”, a mărturisit eleva.

Acum, violatorii au pornit o adevărată campanie pe Facebook împotriva fetei.

Cei 7 violatori primesc mesaje de sustinere si incurajare din partea prietenilor. Unul dintre ei a scris pe Facebook că, de fapt, nu a fost viol, ci sex surpriză şi ca nu ar fi drept sa primească 5 ani de închisoare pentru 5 minute de plăcere.

În tot acest timp, cei care i-au dat crezare fetei, peste 300.000 de oameni, au semnat o petiţie pentru arestarea violatorilor.

Vezi şi:

Mărturii cutremurătoare în cazul violului de la Vaslui: „Fata mea…”

Mesajul ÎNFIORĂTOR postat de unul dintre violatorii fetei din Vaslui